Ukkelberrifun.be @ ydde.be - Floris Van Opstal
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 24 april 2021 - Zo 25 april 2021

/

Ukkelberrifun.be @ ydde.be - Floris Van Opstal

Toeffelhoek 24

2530 Boechout

Alvorens we naar de definitieve Boechoutse locatie ydde.be trekken met een grote overzichtstentoonstelling 24/25 april, 01/02 mei, willen we jullie na het vele verzetten van de datum al een verrassende preview geven van enkele van de werken van Floris van Opstal. Bezoek de kunstramen aan Kattendijkdok Westkaai 71 te Antwerpen Noord.

Floris zijn jachtterrein ligt in de thrift shop en op de plaatselijke rommelmarkt. Hij gaat op zoek naar karakteristieke decoratieve vormen en objecten. Deze trekt hij letterlijk en figuurlijk open en vormt zo een nieuwe beeldtaal. Op deze manier ontstaat er een eigentijds glitch-effect. 

Deze bedachtzame zoektocht schept een aangenaam evenwicht met zijn jachtige leven als freelancer in de reclamewereld, waar ideeën en concepten slechts van korte duur zijn. Met de “Thrifts on a drift” beelden wil Floris Van Opstal de objecten een nieuw leven schenken in plaats van ze verloren te laten gaan.

F l o r i s V a n O p s t a l
2 4 / 2 5 april 2 0 2 1
0 1 / 0 2 mei 2 0 2 1

z a t e r d a g 1 6 . 0 0 u t o t 2 1 . 0 0 u
z o n d a g 1 4 . 0 0 u t o t 1 9 . 0 0 u

In tussentijd hebben we niet stil gezeten en stellen we u graag het samenwerkingsproject voor met skatefotograaf Sidney Vandendries.

Voor SKATEBORD fotografeerde hij talentvolle jonge skateboarders met het door Ukkelberrifun uitgevoerde winnende skateboarddesign van Floris voor het Rijksmuseum te Amsterdam. Wat een schitterend samenspel voor ons eerste Delfts blauwe skatebord! Zin in meer? Kom 25 maart naar Westkaai 71 en meer mee aan @ Locatie Remy voor een meet & greet!

V O L G E N D E T E N T O O N S T E L L I N G E N @ y d d e . b e

E l l e n V r i j s e n
1 8 / 1 9 / 2 0 j u n i 2 0 2 1

P e t e r J a c q u e m y n
T B C

u k k e l b e r r i f u n @ y d d e . b e
t o e f f e l h o e k 2 4
2 5 3 1 b o e c h o u t

Ukkelberrifun is een kunstinitiatief op unieke locaties. Het biedt een platform aan beloftevolle kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker