Yoga jazz - Open Your Heart: het hart-chakra | Spot On Jazz
Sport
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 9 mei 2021 (van 10u00 tot 11u00)

/

Yoga jazz - Open Your Heart: het hart-chakra | Spot On Jazz

nvt

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Yoga Jazz workshop met live jazzbegeleiding. Gratis online stream via www.jazz.be. Verbinding zoeken tussen beweging en live muziek, daar gaan we voor! We presenteren deze participatieve yogaworkshops begeleid door live jazzmuziek, speciaal bedacht en in elkaar gestoken voor de actieve jazz- en yogafans. De combinatie van yoga en jazz is nieuw en uniek en zorgt voor een bijzondere vibe.

De workshop wordt gegeven door Nele De Meyere, een psycholoog/psychotherapeut met een eigen praktijk en een erkende kundalini yogalerares. De yogastijl waarin Nele als teacher is opgeleid, is sowieso een stijl waarbij veel muziek aan bod komt. En nu dus ook live muziek. Tijdens deze workshop hoor je mantra’s en wordt er ook gezongen. De yoga oefeningen zijn allerminst statisch. Ritme is een belangrijk gegeven. Typerend voor de workshop is het dynamische karakter waarbij lichaamshoudingen gecombineerd worden met handposities, mantra’s, ademhalingstechnieken en meditaties.

Nele De Meyere: “De sessie is toegankelijk voor mensen met én zonder yoga-ervaring. Zeker ook welkom als je nog nooit voorheen yoga hebt gedaan. Als bepaalde oefeningen te lastig zijn, kan je altijd even rusten en later tijdens de workshop weer inpikken.”

Voor de begeleidende muziek deed Nele een beroep op Wim Segers en die bracht zijn beste vrienden mee om de workshops van een ondersteunende soundtrack te voorzien. De sfeervolle soundscapes en de dromerige mantra’s staan volledig ten dienste van de yoga oefeningen. De muzikale sfeerschepping is rustgevend, bij momenten trippy en soms ook uitgesproken groovy. Maar altijd in functie van de workshops en treffend meedeinend op het ritme van de oefeningen. De yogastijl die Nele beoefent, vormt zo een hele mooie combinatie met de begeleidende muziek.

Wim Segers: “Zelf had ik nog niet zo veel ervaring met yoga maar ik heb voor een improvisatorische begeleiding gekozen. En dat ging precies wel goed. De yoga oefeningen lenen zich perfect tot muzikale improvisatie. Heel blij dat we dit konden doen en er nu mee naar buiten komen.”

Muzikanten:
Wim Segers: vibrafoon, synths
Bart Vervaeck: gitaar, pedal steel
Matthias De Busschere: bas
Falk Schrauwen: percussie
Frederik Van den Berghe: drums

Ga mee in deze workshop om twee werelden te combineren en zo ook in vervoering te raken door de hedendaagse en speciaal ontworpen jazzklanken bij de yoga oefeningen.

Laat u live onderdompelen in deze yoga jazz workshop.
Nele De Meyere: “Een yogasessie heeft sowieso altijd impact. Je komt er altijd anders uit dan je er bent ingegaan. Er kan veel gebeuren of transformeren tijdens een yoga workshop. En dan kan je ook voelen. In je lijf. Maar ook op emotioneel vlak. De tip die ik daar bij zou geven is: wees gewoon aanwezig bij wat zich voordoet. Omarm wat je voelt en ervaart. Zonder oordeel. Alles mag er zijn en is welkom.”

‘Open Your Heart’ - het hart-chakra (60 minuten) - uitzending zondag 9 mei.
Nele: “Deze sessie z...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker