Open Monumentendag in Bosland
Evenementen > Opendeurdagen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 12 september 2021 (van 10u00 tot 18u00)

/

Open Monumentendag in Bosland

Meerdere

3920 Lommel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De tweede zondag van september is het in Vlaanderen Open Monumentendag. Ook in Bosland zal je kunnen komen kennismaken met heel wat onroerend erfgoed. Ontdek alles over Pieter Breugel in Peer, ga op ontdekking op het historische marktplein van Lommel, bezoek verschillende erfgoedlocaties in Pelt of duik in de muziekgeschiedenis van Hechtel-Eksel. Het uitgebreide programma beidt zowel voor de jonge als oudere Boslander een dag vol plezier!

Programma

Lommel

In Lommel staat op deze dag het marktplein centraal. Op het driehoekige dorpsplein zijn nog heel wat historische elementen terug te vinden, zoals het raadhuis, de gekandelaarde lindebomen, de kiosk,…
Ook buiten het centrum van Lommel kan je onroerend erfgoed gaan ontdekken. Maak in het gezelschap van een herder en zijn schapen een wandeling over de vloeiweiden van Lommel-Kolonie en kom alles te weten over het ‘witteren’.

Peer

Is Pieter Bruegel nu wel of niet afkomstig uit Peer? Kom er alles over te weten aan de hand van diverse activiteiten waarin de vermaarde schilder centraal staat. Wandel of fiets doorheen het leven van Pieter Bruegel, breng een bezoek aan het bruegelmuseum en ontdek verschillende werken van de Meester zoals ‘De Kinderspelen’ of kom alles te weten over de geboorteplaats en levensloop van Bruegel tijdens een voordracht in het Brueghelheem.

Hechtel-Eksel

Gidsen nemen je mee door de rijke muziekgeschiedenis van Hechtel-Eksel. Deze fietstocht leidt je langs verschillende plaatsen die een belangrijke rol speelden in de muziekgeschiedenis van het dorp.

Pelt

In Pelt zullen op deze dag heel wat monumenten worden opengesteld. Kom een kijkje nemen in de prachtige Sevensmolen op het Heesakkerpark, ontdek het grensmeubilair van het Hageven of leer alles over de seinhuisjes van Neerpelt station die exclusief hun deuren openen.

Programma details

Zie flyer voor alle details.

Praktisch

- Datum: 12 september van 10u tot 18u
- Waar: In heel Bosland
- Prijs: Gratis

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker