+++GEANNULEERD+++ VAN SCHILDERKUNST TOT INSTRUMENTENBOUW
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Do 7 januari 2021 - Zo 17 januari 2021

/

+++GEANNULEERD+++ VAN SCHILDERKUNST TOT INSTRUMENTENBOUW

Dorp 8

1745 Opwijk

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

+++GEANNULEERD+++
RIK OLIEVIER EN DE ACADEMIE VOOR BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN

Rik Olievier werd geboren in 1945 in Kortrijk en woont sinds 2014 in Opwijk. Hij genoot een opleiding Hoger Kunstonderwijs in Gent, Aalst en Dendermonde. Rik gaf schilder- en decoratietechnieken aan het Sint-Guido-Instituut te Anderlecht en KTA Herzele. Daarnaast was hij ook leraar teken- en schilderkunst aan het Gemeentelijk Kunstatelier te Asse.
Geboeid door instrumentenbouw, ging hij hiervoor een extra opleiding bij Cmb Puurs volgen en specialiseerde zich in gitaar, luit en klavecimbel. Het paradepaardje van zijn werken is een klavecimbel die hij volledig zelf bouwde en van prachtige decoratie heeft voorzien.
Schilder, tekenaar, restaurateur, decorateur, instrumentenbouwer… Het is duidelijk. Rik beoefent diverse kunsttakken en technieken. Tijdens deze tentoonstelling treedt hij naar buiten met zijn werken en krijg je de kans om het talent van deze veelzijdige kunstenaar en ambachtsman van eigen bodem te leren kennen.

Een tweede luik van de tentoonstelling bestaat uit werken van het atelier Beeldende en Audiovisuele Kunsten Opwijk. De volwassenafdeling, onder leiding van Liesbeth Marit, toont hun mooiste werken aan het publiek. En het vleugje muziek zal ook daar niet ontbreken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker