Schermtijd in balans houden
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
WOENSDAG
17
NOVEMBER

Woensdag 17 november 2021

Van 19u30 tot 21u30

Schermtijd in balans houden

Kloosterpoort 1

3960 Bree

€5

Basistarief: 5,00 €; Leerkrachten (op vertoon Lerarenkaart): 0,00 €

Kinderen en jongeren plakken aan hun smartphone", zeggen volwassenen, maar die lijken soms zelf aan hun toestel gekluisterd. Smartphones, sociale media en schermtijd hebben een impact op ons sociale leven, aandachtsspanne en geheugen.

We ontleden tijdens deze vorming hoe technologie ons gedrag verandert en welke impact dat op onszelf en op kinderen en jongeren heeft. Vervolgens nemen we ons eigen smartphonegebruik onder de loep want wie met jongeren werkt, moet zelf het goede voorbeeld geven.

Een greep uit het programma: Fenomenen, trends en cijfers: hoe is de situatie vandaag? Enkele tips om digitale media zo goed mogelijk in te passen in je eigen dagelijkse leven. Apps en tools die je helpen je smartphone efficiënter te gebruiken. Vooral belangrijk is hoe je bij jezelf en bij kinderen en jongeren over een goede digitale balans waakt.

Voor wie? Zorgcoördinatoren, leerkrachten, jeugdwerkers, opvoeders die inzicht willen krijgen in hoe smartphones om onze aandacht hengelen en jongeren weerbaarder willen maken. Ook ouders zijn van harte welkom.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker