OMG! De Van Eyck-pod­cast!
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
ZATERDAG
23
OKTOBER

Zaterdag 23 oktober 2021

Di 1 juni 2021 - Zo 31 oktober 2021

Geen tijdstip beschikbaar

OMG! De Van Eyck-pod­cast!

9000 Gent

€3

Basistarief: 3,00 €

“De zomer van 2020. De Covid-pandemie lost voor een eerste keer haar wurggreep op de samenleving, die dankbaar terug ademhaalt. Bubbels worden groter, het geduld kleiner en de dagelijkse sleur sleept zich weer voorwaarts. Het ideale moment dus voor een uitstapje naar het Zwembad Van Eyck.”

Welke donkere geheimen vindt podcastmaakster Tatiana nog allemaal tijdens haar zoektocht?
OMG! De van Eyck-podcast is een fictief luisterverhaal over de strijd tussen de nazaten van de 2 broers Jan van Eyck en Hubert van Eyck, met in de hoofdrollen comedian en Gentse stadsraconteur Wouter Deprez en actrices en theatermaaksters Elena Peeters en Mira Bryssinck.

De 3 afleveringen kunnen al zwemmend beluisterd worden via een onderwater audiotoestel in - niet toevallig - het prachtige van Eyck-zwembad in Gent. Zwembadbezoekers kunnen een audiotoestel gratis en coronaproof uitlenen aan de balie van het zwembad. Vanaf 30/05 is het volledige verhaal dan ook overal en altijd beschikbaar via alle podcast-apps.

Dit is een initiatief van Chase Creative, ondersteund door het Stadsmarketingfonds van Stad Gent in het kader van het van Eyck-jaar 2020-2021.

Beluister nu al de trailer!

Wil je graag nu al naar de trailer van de podcast luisteren? Dat kan! Klik hier. Veel luisterplezier!

De podcasts zullen vanaf 30 mei te beluisteren zijn.

EPISODE 1
Podcastmaakster Tatiana begeeft zich voor deze aflevering van haar podcast op de heropening van het van Eyck zwembad te Gent. Wat oorspronkelijk een verslag zou worden over een gezellige daguitstap in Gent, neemt al snel een wending vol spanning en mysterie wanneer Marie van Eik in the picture komt. Marie en Johannes van Eyck, achter-achter-achterkleinzoon van Jan van Eyck, liggen al jaren in conflict over het al dan niet bestaan van Hubert van Eyck en vooral, over de verdeling van het familiefortuin.

Wanneer Tatiana een onverwachte ontdekking doet in de bibliotheek van Johannes groeit het conflict uit tot een heuse oorlog tussen Marie en Johannes…

EPISODE 2
Johannes geeft een persconferentie om de valse beschuldigingen aan zijn naam tegen te spreken. Marie wordt nogmaals door het slijk gehaald en zoals het wel vaker loopt in de 21e eeuw, laaien de gemoederen al gauw op op sociale media. Wat begint met een campagne om Hubert van Eyck de vergetelheid in te jagen, mondt uit in protesten, geleid door Marie en haar Instagram leger. De naam van Eyck had nog nooit zo een bittere bijklank.

Tatiana kijkt machteloos toe. Tot ze een manier vindt om de rust te herstellen. Maar zal het de situatie beter maken? Of brengt ze iedereen in gevaar?

EPISODE 3
Tatiana’s rebranding valt tegen. Een podcast vol drama en spanning klonk leuker in theorie. Na haar nachtelijke avontuur - en een te vermijden moord - komt de spanning tussen Johannes en Marie tot een kookpunt. Tot hier en niet verder.

Echter, Tatiana komt er ook niet zo gemakkelijk vanaf. Wie zei dat haat geen mensen samen kon brengen? Beluister...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker