Cécile Massart - Sarcophagi - Radioactive Waste
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vr 19 februari 2021 - Zo 25 april 2021

/

Cécile Massart - Sarcophagi - Radioactive Waste

Koningsstraat 236

1210 Sint-Joost-Ten-Node

€6.5

Basistarief: 6,50 €; Senioren: 5,50 €; Groepen: 5,50 €; Jongeren: 5,50 €; Werkzoekenden: 4,50 €

Met besef in het achterhoofd, hoe kan de informatie van dit nieuwe landschap op een duurzame manier worden overgedragen? Het werk van Cécile Massart probeert al 25 jaar een antwoord te geven op deze vraag.
Daartoe moet de informatie van de nucleaire beheersagentschappen worden gediversifieerd op het vlak van media en verspreidingsmethoden. Hier krijgen alle vormen van kunst hun belang en het is vanuit dit idee dat de tentoonstelling in de Botanique is opgezet, waarin archiefstukken van nucleaire onderzoekscentra, tekeningen, schilderijen, foto’s, video’s en installaties worden samengebracht. Op de avond van de vernissage wordt de kunstenares omringd door verschillende deskundigen - ingenieurs van de ONDRAF-NIRAS, filosofen, journalisten, onderzoek(st)ers van het SCK-CEN, kunstenaars, enz. - om de fundamentele concepten van deze cultuur met het publiek te delen.

In 2000 stelde Cécile Massart met het project “Future Reality - Belgian Site in 2020” de kwestie van de Tijd aan de orde en uitte ze haar bezorgdheid over het beheer van laagradioactief afval in België. Vandaag, 20 jaar later, begint de NIRAS (Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen) in Dessel met het bepalen van de locatie en het plannen van de bouw van gebouwen om dit afval bovengronds op te slaan. Via haar tentoonstelling in de Botanique nodigt Cécile Massart u uit om uw reflectie over de Belgische situatie en het grondgebied ervan te verdiepen.

Een boek werd gepubliceerd ter gelegenheid van de tentoonstelling van Cécile Massart van La Lettre volée - SARCOPHAGI - RADIOACTIVE WASTE.

Cécile Massart is een Belgische kunstenares die in Brussel woont en gebruik maakt van verschillende media: tekeningen, gravures, installaties, foto’s, video’s, kunstenaarsboeken. Sinds 1994 is het hoofdonderwerp van haar werk het identificeren van opslagplaatsen voor radioactief afval in het landschap. Het doel ervan is het publiek, de politici en de beheerders van de agentschappen voor het beheer van radioactief afval bewust te maken van de zichtbaarheid van deze sites en hun ethische rol.
www.cecilemassart.com

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker