Zomeren in het MOT - De Drukfabriek (3-6 jaar)
Evenementen > Quiz & Spel
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Ma 5 juli 2021 - Di 31 augustus 2021

/

Zomeren in het MOT - De Drukfabriek (3-6 jaar)

Guldendal 20

1850 Grimbergen

€6

Basistarief: 6,00 €

In de Drukfabriek maak je eerst een soort collage met uitgeknipte stukken papier. Dit wordt je ‘stempel’ die je steeds opnieuw kan afdrukken. Enkel de hoger gelegen delen worden gedrukt. Deze techniek is de hoogdruk. Je strijkt de inkt uit met een inktrol. Door middel van een drukpers druk je de stempel op papier. Het voordeel van drukken is dat je dezelfde afbeelding kan herhalen! We hebben van pastamachines zelf drukpersen gemaakt. Heel leuk om mee aan de slag te gaan!

Zomeren in het MOT is een programma voor gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar in juli en augustus. Er zijn workshops per leeftijdscategorie en een doorlopend aanbod. We reizen elk jaar naar een historische periode, dit jaar de industriële revolutie.

- In de schaduw van de fabriek-
Workshops en een doorlopend aanbod rond het thema van de industriële revolutie, dat is Zomeren in het MOT. Denk jij bij de negentiende eeuw ook aan walmende fabrieksschoorstenen, kinderarbeid en bittere armoede?
Een grote technische vooruitgang gaat helaas hand in hand met slechte leef- en werkomstandigheden. De fabrieken produceren steeds meer en sneller, maar de mensen (ook kinderen) die er werken, kloppen lange dagen en lijden honger.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker