Avant-première : Kom hier dat ik u kus
Film
DINSDAG
16
NOVEMBER

Dinsdag 16 november 2021

Van 20u15 tot 22u30

Avant-première : Kom hier dat ik u kus

Gemeenteplein z/n

1853 Strombeek-Bever

€7

Basistarief: 7,00 €; Vriendenprijs: 6,00 €

Na hun bejubelde documentaire Ne me quitte pas bewijzen regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden zich opnieuw. In hun fictiedebuut lijkt het duo Griet Op de Beecks tweede roman te verfilmen alsof het een documentaire is.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk om het leven komt. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego's en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Met haar tweede roman, 'Kom hier dat ik u kus', leverde Griet Op de Beeck een bestseller van formaat af. "We lazen in het boek een hoofdpersonage dat ons ontroerde en dwong om het leven met lef tegemoet te treden", aldus het Nederlands-Belgische regieduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, dat in 2013 furore maakte met de documentaire 'Ne me quitte pas'. Zij vertaalden het boek naar een beklijvende karakterstudie met een cast vol kleppers van eigen bodem.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker