Trofee - Tussen 2 lijnen #2 - Gaea Schoeters
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
ZATERDAG
13
NOVEMBER

Zaterdag 13 november 2021

Van 14u00 tot 15u30

Trofee - Tussen 2 lijnen #2 - Gaea Schoeters

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

GRATIS

Basistarief: 0,00 €; +65: 0,00 €; -25: 0,00 €

Tussen 2 lijnen verbindt de passie voor literatuur en maatschappelijke relevantie van drie Hasseltse partners: de Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart, CCHA en boekhandel Grim. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven.

Hunter White leeft voor de jacht op groot wild: in die ultieme krachtmeting met de natuur voelt hij dat hij leeft. Maar als hij naar Afrika vertrekt om een neushoorn te schieten, de laatste van de big five die hem nog ontbreekt, geeft het lot de jacht een andere wending. Zijn droom verandert algauw in een nachtmerrie die hem steeds dichter bij de duisternis in zijn eigen hart brengt. Is er nog een weg terug? Trofee is een ode aan de wilde natuur en een scherpe kritiek op onze omgang met Afrika.

Gaea Schoeters bevestigt met Trofee haar vakkundig verteltalent. Ze helpt je afdalen in het verwrongen brein van een jager die enkel in zijn eigen gelijk gelooft. 

Gaea Schoeters (°1976) is auteur, journalist, scenarist en librettist. Ze debuteerde met korte verhalen en schreef onder meer het reisboek Meisjes, moslims & motoren, de literaire thriller Diggers en de romans De kunst van het vallen en Zonder titel #1. 

Gaea Schoeters’ werk situeert zich op het snijvlak tussen vormexperiment en maatschappelijk engagement. Ze werkt als freelance-journalist voor De Standaard en is een veelgevraagd columnist en essayist in diverse kranten en literaire tijdschriften.

“Schoeters werpt pijnlijke, confronterende vragen op over modern kolonialisme, zonder eenduidige antwoorden te geven. Trofee sleept je mee van de eerste pagina tot het bitterzoete, ijzersterke slot.” Financieel Dagblad

auteur Gaea Schoeters / © Sébastien van Malleghem
gaeaschoeters.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker