TERRAS SESSIE #37: Geboekt op zondag, met Peter Verhelst - ‘2050’
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 25 juli 2021 (van 11u00 tot 12u00)

/

TERRAS SESSIE #37: Geboekt op zondag, met Peter Verhelst - ‘2050’

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

Gelooft iemand nog dat kunst de wereld kan redden?

Het iconische jaar 2050. Alles is fundamenteel veranderd. Wie willen we zijn? Wie is de vijand? Waar kunnen we overleven? Hoe kunnen we in deze tijden afscheid nemen? Zijn onze dromen digitaal? Hebben utopieën nog betekenis? Is het feest voorbij of moet het nog beginnen? Is deze wereld de echte? Gelooft iemand nog dat kunst de wereld kan redden? Is de toekomst dood? Waar is iedereen gebleven? Wat betekent dat licht in de verte? 

‘2050’ van Peter Verhelst bestaat uit 81 gedichten: sommige kort, andere bladzijden lang, sommige woedend of destructief, andere teder of verdrietig, of strijdbaar en reikend naar nieuwe vormen van schoonheid. Nieuwe betekenissen, nieuwe beelden en nieuwe mythologieën. Maar hoe hard of hopeloos ook, elk gedicht zindert van de hartstochtelijke liefde voor poëzie.

Peter Verhelst (°1962) is een veel gelauwerd dichter, romancier en regisseur. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder de Gouden Uil, de Jan Campert-prijs, de Vlaamse Cultuurprijs, de Gouden Griffel, de Ida Gerhardt Poëzieprijs, drie keer de Herman de Coninckprijs en de F. Bordewijk-prijs. Voor zijn gehele oeuvre ontving Peter de eerste Sybren Poletprijs.

PRAKTISCH
zo 25.07 - 10:30 deuren / 11:00 aanvang (stipt!) De Vooruit Terras (bij regenweer trekken we naar binnen en gaat het concert door in het Café)
LITERATUUR / fictie
gratis (first come = first served) 
Nederlands gesproken
60 min.
Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoor 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker