Wekelijkse dinsdagmarkt tijdelijk op het Heldenplein
Evenementen > Beurzen & Markten
ZATERDAG
16
OKTOBER

Zaterdag 16 oktober 2021

Di 26 mei 2020 - Vr 31 december 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Wekelijkse dinsdagmarkt tijdelijk op het Heldenplein

Heldenplein Londerzeel

1840 Londerzeel

Op woensdag 13 mei 2020 besliste de Nationale Veiligheidsraad dat wekelijkse markten terug toegelaten zijn, mits strenge voorzorgsmaatregelen. Zo moet het mogelijk zijn het aantal mensen op de markt te beperken, éénrichtingsverkeer in te stellen voor voetgangers, social distancing,… Die maatregelen maakten het noodzakelijk de aanpak van de dinsdagmarkt in Londerzeel grondig te herzien.

Na een grondige analyse van de diverse scenario’s werd beslist om de wekelijkse dinsdagmarkt tijdelijk naar het Heldenplein te verhuizen. Op dinsdag 26 mei ging de markt daar voor het eerst door. Er worden maximaal 235 personen toegelaten op de markt. Er zijn afzonderlijke toe- en uitgangen en een eenrichtingsverkeersplan voor marktbezoekers werd opgesteld.

Pas als alle kramen op hun plek staan om 8 uur gaan de toegangen tot de markt open. Vroeger komen heeft dus geen zin. De markt moet voorlopig ook beschouwd worden als een plaats om noodzakelijke producten aan te kopen en niet als ontmoetingsplaats. De bezoekers worden gevraagd niet meer tijd te nemen dan noodzakelijk om hun boodschappen te doen en om indien mogelijk individueel te winkelen. Er wordt ook aangeraden zoveel mogelijk met de fiets te komen.

De plaatselijke veiligheidscel heeft op vrijdag 14 augustus ’20 beslist dat de wekelijkse markt op het Heldenplein blijft staan zolang de Federale coronamaatregelen dit vereisen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker