W.H.Y.B.L.Y?
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 8 mei 2021 - Zo 9 mei 2021

/

W.H.Y.B.L.Y?

Firmin Lecharlierlaan 143

1090 Jette

INTERACTIEVE INSTALLATIE
“Arena” is het eerste project in de “Forced Labor” cyclus van choreograaf
Ugo Dehaes. In deze installatie vervangt hij zijn dansers door 8 robots. Aan de hand van Artificiële Intelligentie en met de hulp van de bezoekers die de robots mogen manipuleren en beoordelen, probeert hij deze robots te trainen om betere dansers te worden. De soundtrack, ontworpen door Roeland Luyten, wordt live door de robots gegenereerd.
‘Forced Labor: Arena’ is alvast een aanrader voor iedereen die kickt op AI, interactieve kunst, experimentele dans en ethische vraagstukken!
Club Cultuur

SCHILDERKUNST
Kunstenaar Vadim Vosters wiens atelier in Molenbeek is gevestigd mocht op deze groepstentoonstelling niet ontbreken. In zijn schilderijen
geeft Vosters taferelen weer die baden in een duistere sfeer. We ontdekken nu enkele van zijn recente werken waarin hij zijn personages plaatst in een (denkbeeldige) kooi.

De perceptie van kleur speelt een grote rol in de schilderijen en installaties van kunstenares Elina Salminen. Deze keer zijn haar werken geïnspireerd op Goethe’s theorieën waar de ruimtelijke relatie tussen het percipiëren van kleur en het ontdekken van een bepaald beeld spanning creëert.

FOTOGRAFIE & VIDEO
Als aangespoelde mijnwerkerszoon in Jette, wandelt en fietst Ivan Put door de straten van Brussel op zoek naar mensen en plaatsen in de hoop ooit het ongrijpbare Brussel te vatten. Voor W.H.Y.B.L.Y? presenteert hij enkele van zijn hedendaagse fotografische werken en experimenteert hij deze keer ook met video.

De Jetse cineaste Julie De Clercq heeft haar recente ontmoetingen met rusthuisbewoners in Jette en Ganshoren gemonteerd tot de intrigerende video installatie “Metusalem” waarin de perceptie van tijd en ruimte vervagen.

WOORD/MUZIEK
De Jetse pianiste Veronika Iltchenko trok de aandacht met vertolkingen van romantische werken en van meesterwerken uit de Russische pianoliteratuur. Tijdens W.H.Y.B.L.Y? zal ze op verschillende een selectie uit het oeuvre van de Belgische componist Guillaume Lekeu spelen op een vleugelpiano.

PERFORMANCE
Danser en choreograaf Ehsan Hemat uit Jette brengt een work in progress van zijn solo performance “Everything Brings Us Back To The Body” waarin hij sculpturale kwaliteiten zoekt tussen organische en anorganische componenten met de focus op echo en reflectie.

KORTFILM
Filmmaakster Frederike Migom, (o.a bekend van de internationaal bejubbelde jeugdfilm “Binti”) toont ons haar nieuwe korte documentaire “BOOS”: Sommige kinderen worden vaak boos. Zo boos dat het thuis of op school niet meer houdbaar is. De mensen noemen hen stout, of onhandelbaar. Maar is dat wel zo? We ontmoeten deze kinderen in het kinderziekenhuis, op de afdeling psychiatrie. Via een collage van gesprekken, foto's en geanimeerde beelden ontdekken we waarom ze hier zijn, waarom ze zo boos zijn, en hoe ze zich daar zelf bij voelen.
Choreograaf en danser ...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker