Heel Har(d/t)
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 9 juli 2021 (van 12u00 tot 18u00)

Zaterdag 10 juli 2021 (van 12u00 tot 18u00)

Zondag 11 juli 2021 (van 12u00 tot 18u00)

/

Heel Har(d/t)

Zegelstraat

2140 Borgerhout (Antwerpen)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Waarom hebben we het toch zo moeilijk om uit te drukken wat er echt in ons leeft? De krassen op ons hart die nog niet geheeld zijn verhinderen ons vaak om onze diepste angsten, verlangens en pijn kenbaar te maken. En toch, in deze kwetsbaarheid durven stappen is de snelste weg naar authentieke verbinding. Wat loopt er dan toch altijd mis?

Sven Van Echelpoel onderzoekt de wonden die zijn hart lang gesloten hielden. In zijn vroege bestaan was de dood van zijn jongere zusje een gebeurtenis die zijn hele verdere leven vorm zou geven. Grotendeels afgesloten van zijn gevoelswereld verdween hij in een wereld van logica en structuur, van wetenschap en techniek. Hij deed er dan ook enkele decennia over om zijn weg terug te vinden naar voelen, heelheid en zichzelf te tonen als mens.

In zijn studies van het hart als orgaan maakt hij, door steeds verdergaande vereenvoudiging en abstrahering, in elk werk een snapshot van zijn kolkend innerlijk universum op het moment van creatie — emotionele fotografie, als het ware. Deze snelle, intuïtieve werkwijze zorgt ervoor dat hij zijn emoties niet kan filteren, laat staan censureren. In die pure, naakte en onverbloemde werkelijkheid kan hij niet anders dan toegeven: hier ben ik, heel, en dit is alles wat er nu is. Er is niets meer, maar ook niets minder.

Hij nodigt ons uit om tussen de lijnen te voelen, daar de man te zien die zo lang moeite had om anderen een echte blik van hem te gunnen, en zo stil te staan bij alle lagen, onze eigen patronen en schrammen, die ook ons hart aan het zicht onttrekken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker