KATE TAPES AWAY (walkman-luisterverhalen) ZUIDPOOL
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 21 mei 2021 (om 0u00)

Zaterdag 22 mei 2021 (om 0u00)

Zondag 23 mei 2021 (van 0u00 tot 23u59)

/

KATE TAPES AWAY (walkman-luisterverhalen) ZUIDPOOL

Hippoliet Spilleboutdreef 1

8800 Roeselare

€15

Basistarief: 15,00 €

KATE TAPES AWAY (walkman-luisterverhalen)
ZUIDPOOL
Een walkman en drie cassettes. Meer is niet nodig om in de wereld van Kate te duiken. De stem van Sofie Decleir zat je nog nooit zo dicht op de huid.

Je duwt op play. Het zachte geratel van de cassetteband, flarden muziek, geruis, en dan het geluid van iemand die ademhaalt om iets te zeggen. De mooie stem van Sofie Decleir komt uit de oortjes van je walkman, alsof ze in je hoofd zit.

Midden jaren '80. Kate vermoedt dat ze de laatste mens op aarde is. Zeven jaar lang trok ze alleen in achtergebleven voer- en vaartuigen langs ankerplekken van de Westerse geschiedenis, verlaten steden, langs alle grote musea waar ze overwinterde, op zoek naar anderen. Drie jaar later doet ze doelloos verslag van haar queeste. Aan niemand. Voor niemand. Van niemand. Ze doet haar verhaal aan de tapes in een cassetterecorder. Maar haar geheugen en taal voeden gaandeweg wantrouwen.

“Het luisterspel is beter dan het boek." *** Knack Focus

"Voer voor zo’n eenzame geluidsdrager." *** De Standaard

"Ook zonder de live interactie tussen acteurs en toeschouwers een ontstaat een gevoel van theatraliteit. Een productie waarin eenzaamheid en intimiteit elkaar ontmoeten en versterken." De Morgen

Praktisch

De inkomhal van De Spil werkt als take-away waar je jouw pakket ophaalt en terugbrengt. Je krijgt een prachtige totebag (die je achteraf mag houden), een walkman, een set nieuwe oortjes (die je achteraf mag houden) en drie cassettes van telkens ongeveer 100 minuten. Je luistert waar en wanneer je wil en krijgt zo'n 48 uur de tijd.

Reeks 1: vrijdag 21 mei tot zondag 23 mei

Afhalen in de centrale hal op vrijdagavond tussen 17u en 20u. Terugbrengen op zondag in de centrale hal tussen 16u en 18u. Er zijn geen andere ophaal - en terugbrengmomenten.

Reeks 2: zondag 23 mei – dinsdag 25 mei

Afhalen in de centrale hal op zondagavond tussen 20u en 21u. Terugbrengen op dinsdagavond in de centrale hal tussen 20u en 21u. Er zijn geen andere ophaal - en terugbrengmomenten.

€ 15 (totebag en oortjes mag je achteraf houden)Wij ontsmetten alles vooraleer we het uitlenen. Volledig virusveilig dus. Daarna breng je het pakket terug naar De Spil.

Het terugbrengen gebeurt 48 uur later. Er zijn GEEN andere ophaal - en terugbrengmomenten. Bij ontvangst van het pakket betaal je een waarborg van 20 euro per pakket, die je terugkrijgt bij het inleveren van het onbeschadigd materiaal. Gelieve dit bedrag cash en gepast mee te brengen. Ophalen en terugbrengen gebeurt coronaproof. Komt dus het liefst alleen en draag verplicht een mondmasker.

Concept: Jorgen Cassier & Koen van Kaam - Audio-regie: Jorgen Cassier - Spel en stem: Sofie Decleir - Tekst: gebaseerd op het boek 'WITTGENSTEIN'S MISSTRESS' van David Markson - Vertaling: Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes - Bewerking: Jorgen Cassier & Sofie Decleir.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker