DAVID of hoe we ons bedacht hebben - De Nwe Tijd, de KOE & Hof van Eede
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
DINSDAG
11
JANUARI

Dinsdag 11 januari 2022

Van 20u00 tot 21u30

DAVID of hoe we ons bedacht hebben - De Nwe Tijd, de KOE & Hof van Eede

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

€18

Basistarief: 18,00 €; +65: 18,00 €; -25: 8,00 €; ABO6 : 16,00 €; ABO10 : 15,00 €

David Foster Wallace. Doet die naam een belletje rinkelen? De Amerikaanse schrijver die ooit een speech gaf met als uitganspunt: hoe blijf je overeind in het volwassen leven zonder je op je vijftigste een kogel door je kop te jagen? 

Maar deze man, die zelf een einde aan zijn leven bracht op zijn 46ste, zorgt alvast voor voldoende inspiratie bij De Nwe Tijd, de KOE & Hof van Eede. Samen maken de drie gezelschappen namelijk maar liefst drie voorstellingen over Wallace en zijn werk, met als uitgangspunt zijn biografie, verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn. 

Het eerste luik, DAVID of hoe we ons bedacht hebben, zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt met anderen en met de wereld. Wat gebeurt er als je je levensverhaal aan elkaar probeert te vertellen? Wat moet je met andere perspectieven op je eigen geschiedenis? En wat doet dat eigenlijk met je, “een biografie hebben”? Is dat meer dan een goed verhaal achteraf? Die vragen worden onderzocht in deze lichtzinnige autobiografische voorstelling over de biografie van misschien wel dé cultschrijver van de voorbije 30 jaar. 

De Nwe Tijd - ondertussen al een vaste waarde binnen onze programmering - slaat de handen in elkaar met Compagnie de KOE, het theatergezelschap van Peter Van den Eede, Natali Broods en Willem de Wolf én met Hof van Eede, dat vorig jaar de Sabam for Culture Beste Theaterauteurs 2019 in de wacht sleepte voor The big drop-out. Al dat talent samen op het podium (en ernaast)? Succes verzekerd!

eindregie & scenografie Peter Van den Eede / tekst Willem De Wolf, Wannes Gyselinck & Freek Vielen / spel Willem De Wolf, Suzanne Grotenhuis, Greg Timmermans, Ans Van den Eede & Freek Vielen / © Koen Broos
denwetijd.be, dekoe.be & hofvaneede.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker