Nederlands gesproken - Wiplala
Film
DINSDAG
7
DECEMBER

Dinsdag 7 december 2021

Dinsdag 7 december 2021 (om 13u30)

Dinsdag 7 december 2021 (om 9u30)

Woensdag 8 december 2021 (om 9u30)

Om 13u30

Nederlands gesproken - Wiplala

Cultuurplein 1

2220 Heist-op-den-Berg

€4

Basistarief: 4,00 €

015 25 07 70

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala woont in de kast, achter een pot pindakaas. Hij is niet groter dan een vinger en komt uit het land van de Wiplala’s, waar iedereen kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Wanneer Johannes hem ontdekt, staat het hele huis op stelten. En als Wiplala de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?
Dankzij de strafste special effects komen de kleine Wiplala en zijn vrienden (uit het populaire boek van Annie M.G. Schmidt) schitterend tot leven in deze heerlijke speelfilm.

Filmworkshop: Speel met cameraperspectieven en acteer voor een green screen.
De film 'Wiplala' zit boordevol special effects en uitgesproken cameraperspectieven. Zo lijkt het alsof Wiplala echt maar één vinger groot (of klein) is. In de workshop spelen we met groter en kleiner worden. De deelnemers gaan actief aan de slag met kikker- en vogelperspectief en bootsen zelf een korte scène uit de film na. Veel scènes in de film werden opgenomen voor een green screen dat later via de computer werd ingevuld. De deelnemers gaan zelf ook acteren voor zo’n groen scherm, alsof ze net zijn ‘getinkeld’.
De workshop gaat door na de film op een datum in overleg met de school. Praktische afspraken worden in juni 2021 gemaakt.
Doelgroep: 1e en 2e leerjaar, max. 25 leerlingen
Duur: 2 uur 30 min.
Locatie: in een ruim, leeg lokaal op school (zelfde lokaal bij meerdere workshops)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker