The Calicos + Dries Bongaerts in muziekclub N9
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 1 oktober 2021 (van 19u30 tot 23u59)

/

The Calicos + Dries Bongaerts in muziekclub N9

Kerkstraat 121

9900 Eeklo

€15

Basistarief: 15,00 €; VVK: 12,00 €

Wanneer The Calicos in april 2018 de hoofdvogel afschieten in Humo’s Rock Rally, smaakt hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar méér. Er volgt een handvol fijne singles en een drukke concertagenda, maar voor hun debuutplaat willen de Antwerpenaren niet overhaast te werk gaan. In de zomer van 2020 komen The Calicos opnieuw boven water met single ‘Nova’, een sierlijke oorwurm die het onder andere tot een eerste plaats in VOX van Radio 1 schopt.

In mei 2021 komt debuutalbum ‘The Soft Landing’ uit bij Mayway Records. De negen diverse songs bestrijken het spectrum tussen americana en indierock en vormen samen een homogene, warme plaat. Grote namen als Wilco, Ryan Adams, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos slagen erin om uit die rijke invloeden een zeer eigen sound te puren. De band is uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

Niemand blijft onbewogen bij het werk van support, singer-songwriter Dries Bongaerts. Het duurt maar enkele seconden voor je verknocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum ‘For the Light in Thy Heart’ (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten voor tweede album, ‘Soothing Green’.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker