Citadelic Summer 21: Don Kapot with Fulco Ottervanger!
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 13 augustus 2021 (van 13u00 tot 15u00)

/

Citadelic Summer 21: Don Kapot with Fulco Ottervanger!

Citadelpark z/n

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Van harte welkom op de al weer 14de editie van het Citadelic Summer festival in het Citadelpark. Niet in mei maar in augustus dit jaar. Citadelic is de organisatie van het onafhankelijke kleine Gentse label, el NEGOCITO Records, bijgestaan door heel wat
mensen gepassioneerd door muziek. Wij zijn trots om ook dit jaar jullie te kunnen laten proeven van bands en ensembles die zich vaak situeren in de zone buiten de periferie van de 'main stream' jazz... Originaliteit, de onderbuik van de maatschappij, het ontwikkelen van een eigen stem en de muzikale zoektocht aangaan is wat van jazz een wereldwijde kunstvorm heeft gemaakt. Heel wat interessante muzikanten komen langs maar na de barre tijden die we hebben gekend blijven we toch vooral de Belgische kaart trekken met o.a. Jeroen Van Herzeele, Stéphane Galland, Tuur Florizoone, Steven De Bruyn, Bram De Looze, Fulco, Bart Maris, Ben Sluijs, Roland Van Campenhout om er maar een paar op te noemen...
Maar liefst 6 dagen lang (13-18 augustus) muzikaal avontuur, daar tekenen wij voor met meer dan 25 concerten maar ook met een heus hedendaags kunstenparcours van onze organisatiepartner Croxhapox. We hopen dat u er evenzeer van geniet, dat we samen het Citadelpark even kunnen omtoveren tot een epicentrum van geïnspireerde momenten en gezellig samenzijn, tot een plaats waar creatie voorop staat en waar u kan luisteren naar eigentijdse improvisatiemuziek in een prachtig decor. Naast verkwikkende muziek kan u bij ons doorlopend genieten van een zomerse hap en een frisse dronk, u aangeboden door El Negocito.

funky afrobeat meets freejazz meets Hollandse branie

Don Kapot kent Fulco Ottervanger en Fulco Ottervanger kent Don Kapot.
Na hun eerste samenwerking in het unieke Un Peu dat eindigde met de creatie van een heel nieuw repertoire dat een significante mix van hun beide zeer speciale universums vertegenwoordigt. Nu treden ze op in Citadelic en krijgen ze de kans om deze samenwerking verder te verkennen en uit te diepen.
Laat je ziel raken!

Giotis Damianidis en Jakob Warmenbol gingen op toer met World Squad, de band van Oghene Kologbo gekend als de gitarist bij Fela Kuti. De kenmerkende groove van de afrobeat was zo aantstekelijk en liet hen niet meer los. Ze bundelen hun krachten met baritonsaxofonist Viktor Perdieus om zo Don Kapot te vormen. Het trio componeert samen vanuit improvisaties, de bron van hun unieke sound. Zoals hun naam al doet vermoeden, spelen humor en lichte zelfironie hierin een gezonde rol. Het drietal brengt dansbare freejazz, die soms zalig ontspoort, maar nooit haar kloppende hart verliest.

viktor perdieus . barito saxofoon
fulco ottervanger . keys
giotis damianidis . electrische bas
jakob warmenbol . drums

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker