Fototentoonstelling Christian Clauwers: "WILD & UNTOUCHED - A journey to the...
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zo 18 april 2021 - Zo 9 mei 2021

/

Fototentoonstelling Christian Clauwers: "WILD & UNTOUCHED - A journey to the...

Vleminckstraat 3

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In 2019 nam fotograaf Christian Clauwers deel aan een wetenschappelijke expeditie op het schip Marion Dufresne van de Franse overheid. Deze missie voorziet wetenschappers, werkzaam in de Franse Zuidelijke en Antarctische gebieden van voedsel, apparatuur en alle levensbehoeften.

Drie weken lang deelde hij lief en leed met deze inspirerende expeditieleden, bijna allemaal gerelateerd aan de Franse overheid. Clauwers werd geïntegreerd in het werkschema van de missie.

Hierbij was hij getuige van de sublieme en tegelijk fragiele ecosystemen, die ons omringden in één van de meest afgelegen en bijna ontoegankelijke subantarctische eilanden ter wereld: de Crozeteilanden en Kerguelen.

Deze gebieden herbergen met hun unieke biodiversiteit één van 's werelds grootste concentraties aan (vaak bedreigde) vogels en zeezoogdieren.

Met zijn camera legde Christian Clauwers momenten van weergaloze schoonheid vast: zijn hoogstpersoonlijke ode aan de duurzaamheid van deze gebieden, die tevens, in het licht van de klimaatverandering, naar hun prangende kwetsbaarheid verwijst.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker