TONEELGROEP MAASTRICHT - De oude man en de zee
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 4 mei 2021 (van 20u15 tot 22u00)

/

TONEELGROEP MAASTRICHT - De oude man en de zee

Koninginnelaan 42

3630 Eisden

€16

Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

Ze zei niets. Absolute stilte. ‘Als ze mij nu gaat vragen, wat ik daarmee bedoel, dan ga ik het niet kunnen uitleggen’, vreesde de oude man in lichte paniek. Maar ze vroeg niets, ze had hem begrepen.

In De oude man en de zee volgen we een oude man en jonge vrouw in hun overpeinzingen over de man-vrouwverhoudingen en het leven. Waar hij veel woorden nodig heeft en wikt en weegt, luistert zij. Ze vinden mekaar uiteindelijk in hun verbeelding. Hij glimlacht en weet maar al te goed dat hij met zijn woorden nooit zou geraken waar zij zonder woorden danst.

De oude man en de zee is een intieme voorstelling geschreven door Dirk Roofthooft en Caro Derkx, over twee mensen die het gevoel hebben dat ze de ander beter begrijpen dan zichzelf. In 2018 speelden zij samen bij Toneelgroep Maastricht in King Lear, in een regie van Servé Hermans.

Topacteur Dirk Roofthooft werkt bij diverse nationale en internationale gezelschappen. Hij won verschillende film- en toneelprijzen in binnen- als buitenland. Als tv-acteur is hij bekend van zijn weergaloze rollen in o.a. Clan, Zuidflank en Terug naar Oosterdonk.
Caro Derkx studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde zij bij Toneelgroep Maastricht en toerde ze met haar solovoorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. In 2019 won ze de Hustinx Stimuleringsprijs en Het Debuut. Sinds 2020 is ze aangesloten bij het Ensembletheater Antwerpen.

toneelgroepmaastricht.nl

De pers over King Lear (2018)
Compassie en opnieuw verwondering, want Roofthooft maakt van zijn rol bijna een performance, en geeft King Lear van Toneelgroep Maastricht daarmee extra glans. De Volkskrant

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker