Une Soeur // Provence // Downside Up // So we Live // Da Yie - Kortfilmfestival
Film
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 20 oktober 2020 (van 20u15 tot 20u15)

/

Une Soeur // Provence // Downside Up // So we Live // Da Yie  - Kortfilmfestival

H. Spillemaeckersstraat 7

2850 Boom

€4

Basistarief: 4,00 €; 60+: 3,00 €; -26: 3,00 €

De kortfilm ontsnapt vaak aan de aandacht van het grote publiek. Onterecht, want ze moeten niet onderdoen voor hun grote broer 'de langspeelfilm'. De Steiger organiseert daarom een kortfilmfestival met een selectie ijzersterke kortfilms van eigen bodem.


Une Soeur // Een man en een vrouw rijden over een donkere weg. Wanneer de vrouw zogezegd naar haar zus belt, maar eigenlijk de hulpdiensten contacteert, begrijpen we dat er iets niet klopt. Een thriller vol suspens én een Oscarnominatie.


Provence // Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de elfjarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camille's bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie.


Downside Up // In een wereld bevolkt door mensen met het syndroom van Down, wordt plots een kind geboren dat ‘anders’ is. Hij heeft een chromosoom te weinig en is daardoor ‘abnormaal’. 


So we live // Een gezin in oorlogsgebied op een doordeweekse avond. Ze voeren gesprekken over het dagelijkse leven en overleven. Een spiegel voor van hoe wij tijd en leven als vanzelfsprekend beschouwen.


Da Yie // Een vreemdeling krijgt de opdracht om kinderen te ronselen voor een risicovolle baan, maar begint zich gaandeweg zorgen te maken over het leven van deze kinderen. Winnaar van de Grote Prijs op het internationaal kortfilmfestival van Clermont-Ferrand.


 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker