Swiss Jazz Night: Roofer / Christoph Irniger Trio & Ben Van Gelder
Muziek > Concerten
ZATERDAG
4
DECEMBER

Zaterdag 4 december 2021

Van 20u30 tot 20u30

Swiss Jazz Night: Roofer / Christoph Irniger Trio & Ben Van Gelder

€15

Basistarief: 15,00 €; -25: 5,00 €

Zwitserland kan prat gaan op een aantal steengoede bands. Het innoverende jazzonderwijs op een hoog niveau in het Alpenland zal er niet vreemd aan zijn. Met Luca Sisera Roofer en het Christoph Irniger Trio komen twee groepen uit die bloeiende scene zich samen voorstellen in de Lokerse Jazzklub.

Het jazzkwintet Roofer van Luca Sisera voert met achteloos gemak een evenwichtsoefening uit tussen de aantrekkingskracht van de avant-garde en een hang naar traditie. De slappe koord waarop gedanst wordt brengt de groep niet uit balans maar geeft hen net richting. Diverse cd’s en uitgebreide tournees bezorgden Roofer een ijzersterke reputatie als speels en gedurfd jazzcollectief.

Bezetting: Luca Sisera (bas), Michael Jaeger (tenorsax), Maurus Twerenbold (trombone), Yves Theiler (piano), Michi Stulz (drums)

Het trio van de Zwitserse tenorsaxofonist Christoph Iriniger zakt eveneens naar Lokeren af met een bijzondere gast. Irniger maakte snel naam in de internationale jazzscene. Hij toerde uitgebreid door Europa en de States. In deze bezetting laat hij ruimte aan iedereen zodat de klassieke rolverdeling tussen solist en begeleider een nieuwe invulling krijgt. De Amerikaanse altsaxofonist Loren Stillman moet verstek laten gaan, maar wordt vervangen door Ben Van Gelder. Ben Van Gelder is een Nederlandse saxofonist die op jonge leeftijd naar New York trok om er te studeren. Hij werkte er samen met bekende namen uit de jazzwereld, zoals David Binney, Mark Turner en Ambrose Akinmusire.
Deze band brengt een betoverende mix waarbij melodie, arrangement en improvisatie in een verleidelijk totaalpakket gepresenteerd worden. Zo kan jazz anno 2021 klinken.

Bezetting: Christoph Irniger (tenorsax, klarinet), Raffaele Bossard (bas), Ziv Ravits (drums), Ben Van Gelder (altsax)

I.s.m. Lokerse Jazzklub

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker