Moondog Revisited!
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 26 februari 2021 (van 20u00 tot 21u30)

/

Moondog Revisited!

Martinusstraat z/n

3840 Gors-Opleeuw (Borgloon)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Concert - Moondog revisited ... a game of tones!

Moondog heette eigenlijk Louis Hardin (1916-1999). Door een ongeluk met een staaf dynamiet werd hij op 16-jarige leeftijd blind, maar hij ontpopte zich desondanks tot een veelzijdig, onvermoeibaar musicus en componist.
In de 50-er jaren was de weelderig bebaarde en als viking getooide excentriekeling als straatmuzikant en dichter vaak te vinden op 6th Avenue in New York. Voorbijgangers noemden hem ‘Moondog, the Viking of 6th Avenue’.
De viking geniet veel bijval met zijn muziek: een mix van klassiek en zuiver contrapunt (Bach!), minimalisme (hij was de grote inspirator van Philip Glass), jazz (vriend en bewonderaar van o.a. Charlie Parker) en Indiaanse ritmes. In no time groeit hij uit tot een cultfiguur in New York en de USA. Ook de vele muzikanten uit de broeiende jazz scene zijn geboeid door de zonderlinge figuur met zijn experimentele klanken en uitheemse of zelfgebouwde instrumenten.
Het omvangrijke oeuvre van Moondag omvat jazz, folk, klassiek, symfonisch, avant garde, spoken word, etc... . Tot op de dag van vandaag blijft Moondog vele mensen inspireren en kan de man wereldwijd op veel bijval rekenen.

The Moondog Company is één van de weinige ensembles in Europa dat het repertoire van Louis Hardin eer aan doet met zowel originele zettingen als bewerkingen van zijn composities. Met hun instrumentarium (marimba, vibrafoon, percussie-instrumenten, sax, contrabas, hammondorgel en authentiek pijporgel) benaderen zij de klankwereld van Moondog optimaal. Ervaring met zowel het klassieke als het jazzrepertoire geeft aan hun uitvoeringen een heel bijzondere flavour, die er enkel op gericht is de muzikale intenties van Moondog te doen herleven.
The Moondog Company bestaat uit Alexander Ponet (marimba, vibrafoon, percussie), Gabriele Basilico (contrabas), Maarten Vergauwen (saxen) en Luc Ponet (orgels). Alexander Ponet is tevens de arrangeur van de bewerkingen die the Moondog Company presenteert.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker