Les Sixties Yé-yé
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 21 juli 2021 (van 12u00 tot 14u00)

/

Les Sixties Yé-yé

Kapellestraat 16

8020 Oostkamp

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Lunchoptreden met Rudolf Hecke en Hilde Van Laere (Oostkampse muzikante), in de sfeer van de jaren '60.

Rudolf Hecke, biograaf van Serge Gainsbourg en auteur van ‘De Sixties’, koppelt met dit muzikale project zijn twee grote liefdes.

De kleurrijke Franse popmuziek uit de jaren 1960 op originele en aanstekelijke manier gebracht, voorzien van spitante anekdotes.
Met zijn lange lijst van muzikale lezingen bewees Rudolf dat hij een begenadigd verteller is met een grondige kennis, die de passie voor zijn onderwerp weet over te brengen.
De songs worden gebracht door Karen Boelaerts, waarschijnlijk het best bewaarde zangeressen-geheim van Vlaanderen. Zij stond als studiozangeres in de nineties slag om slinger in de hitparade, denk aan ‘Walk on water’ of ‘In my eyes’ van Milk Inc. En ze kan het ook in het Frans!
Rudolf begeleidt haar op gitaar en multi-instrumentalist Hilde Van Laere op percussie, accordeon, tin whistle, blues harp, melodica en backing vocals.
En de songs, zij komen uit een jukebox ergens in l’année érotique 1969 op een zonovergoten plein à Saint-Tropez! Je ziet en hoort ze weer flaneren: Brigitte, Françoise, Jane, Mireille, Sylvie. En het leven is mooi…
Chansons van o.a. Serge Gainsbourg, Johnny Hallyday, Sylvie Vartan, Jane Birkin, Brigitte Bardot, Françoise Hardy, France Gall, Les Surfs, Richard Anthony, Jacques Dutronc, Christophe, Les Poppys, Gérard Lenorman, Michel Delpech, Les Chats sauvages, Hervé Villard, Adamo,…

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker