Froukje
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 8 oktober 2021 (van 20u00 tot 23u00)

/

Froukje

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

€17

Basistarief: 17,00 €; VVK Inwoner 2140 of 2060: 15,00 €; VVK -26 jaar: 15,00 €; VVK +65 jaar: 15,00 €

Catchy elektropop met een boodschap voor fans van Merol, Wende en Eefje de Visser

In Nederland waait Froukje als een wervelwind doorheen de muziekscene. Het ene na het andere concert verkoopt ze in een mum van tijd uit, het is drummen om aan een kaartje te geraken. Het was een kwestie van tijd vooraleer de aanstekelijke Rotterdamse ook aan haar zegetocht in Vlaanderen zou beginnen. Op 8 oktober is het eindelijk zover in De Roma. 

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single Groter dan Ik in één klap profileert als een van dé nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis: “Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik.” Het nummer gaat viraal en brengt haar op de radar van media als De Wereld Draait Door en 3FM. Op uitnodiging van Wende treedt Froukje op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop.

Vanaf dan gaat het hard voor Froukje. Heel hard. In mei verschijnt haar tweede single Ik Wil Dansen, die net als Groter Dan Ik raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen. Froukje brengt ze met een natuurlijke nonchalance en een vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook in Vlaanderen is Froukje intussen een veel gedraaide artieste op de radio en heeft ze met Onbezonnen een hit beet. Met haar aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie beweegt ze zich als geen ander in een woelig tijdperk, waarin haar muziek even verfrissend als broodnodig aanvoelt.

 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker