Harmonie’67 speelt Saint-Saëns tijdens Open Monumentendag in de Martiniker...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 14 september 2019 (van 0u00 tot 23u59)

/

Harmonie’67 speelt Saint-Saëns tijdens Open Monumentendag in de Martiniker...

Martinikerkhof 3

9712 JG Groningen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Zaterdag 14 september tijdens Open Monumentendag geeft Harmonie’67 om 12.15 uur haar jaarlijkse gratis lunchconcert in de Martinikerk. Wat het concert dit jaar extra bijzonder maakt, is het repertoire van de wereldberoemde Franse componist Saint-Saëns, de solisten en een glansrol voor het mooiste orgel van Nederland.

Orgelsymfonie op Martinikerkorgel
Het Martinikerkorgel werd in juli door de Volkskrant uitgeroepen tot mooiste orgel van Nederland. Tijdens dit concert brengt Harmonie’67 samen met Henk de Vries, organist van de Martinikerk, de indrukwekkende Orgelsymfonie. In dit werk wordt dit prachtige orgel in al zijn facetten wordt benut.

Danse Macabre
Wie wel eens naar de Efteling is geweest, kent de Danse Macabre van het Spookslot. De spannende vioolsolo wordt vertolkt door Lianne van den Berg, violiste bij het Noord Nederlands Orkest.

Andere werken
Naast deze twee werken speelt Harmonie’67 ook van Saint-Saëns de Marche Militaire Française en een compilatie van Le Carnaval des Animaux. Het beroemdste deel, de stervende zwaan komt uiteraard ook voorbij. Daarnaast speelt het orkest nog een paar vrolijke werken met een frans thema zoals: Le Lacs du Connemara en Les Champs-Élysées.

Over Harmonie’67
Harmonie’67 is Nederlands Harmonie Kampioen in de tweede divisie. Het orkest staat sinds 2006 onder leiding van dirigent Floris de Wever. Harmonie’67 is een jong, dynamisch en ervaren orkest dat bekend staat om haar bijzondere projecten en gevarieerde repertoire. www.harmonie67.nl

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker