Gregoriaanse pelgrimage in historisch Brugge
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 6 maart 2019 (van 9u30 tot 18u00)

/

Kreupelenstraat 8

8000 Brugge

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op deze moderne pelgrimstocht wandel je van de Kapel van de Blindekens (09:30 Lauden) naar de Begijnhofkerk (11:00 H.Mis), vervolgens naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk (12:00 Sext), nadien naar de Basiliek van het Heilig Bloed (15:00 None) om tenslotte de tocht te eindigen in de Kathedraal (17:15 Vesper of avondgebed). De deelnemers kunnen de route zelfstandig lopen en een deelprogramma of het volledig programma meevolgen.

Het initiatief om op 6 maart, aswoensdag, als invulling van het begin van de vasten, de diverse getijden en de mis te vieren in vijf historische locaties van Brugge, kan als een hedendaagse pelgrimage met accent op rust en kunst worden bestempeld.
Aswoensdag is een dag van gebed en soberheid. De damesschola Cum Jubilo uit Watou probeert dit te vertolken via de ingetogen schoonheid en sacraliteit eigen aan het gregoriaans. We luisteren in stilte en staan stil bij de afwisseling langs diverse kapellen, kerken en de kathedraal. Het zijn allen locaties met een bijzonder verhaal.
Deze aswoensdagwandeling doorheen spiritueel Brugge, met als gids en leidraad het gregoriaans is wel een unicum, en kan misschien toelaten zowel de aanvang van de vasten als de stad op een andere manier te ervaren.

Het initiatief berust op een samenwerking tussen de federatie Sint-Donatius Brugge, Ignace Thevelein, kapelmeester van de kathedraal en de damesschola Cum Jubilo uit Watou (info 057 388 267 of www.cumjubilo.be)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker