Expeditie ZUID - Marie Cloquet / Rita Hoofwijk / Lisette Ma Neza / Laura Muyl...
Evenementen > Rondleidingen
VRIJDAG
24
SEPTEMBER

Vrijdag 24 september 2021

Vrijdag 24 september 2021 (van 14u00 tot 16u00)

Vrijdag 24 september 2021 (van 20u00 tot 22u00)

Zaterdag 25 september 2021 (van 13u30 tot 15u30)

Zaterdag 25 september 2021 (van 19u30 tot 21u30)

Van 14u00 tot 16u00

Expeditie ZUID - Marie Cloquet / Rita Hoofwijk / Lisette Ma Neza / Laura Muyl...

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

€15

Basistarief: 15,00 €; -18 Tickets: 5,00 €

Verken fris artistiek werk in de publieke ruimte rond Het Zuid

Tijdens de tweede editie van OPENBARE WERKEN ga je opnieuw op verkenning in de achtertuin van Voo?uit. Op een wandelparcours op en rond Het Zuid ontdek je werk van kunstenaars uit verschillende disciplines: performance, slam poetry, muziek, circus en beeldend werk. Eén ding hebben deze ontluikende talenten en lokale en internationale artiesten gemeen: ze denken na over de openbare ruimte en publiek goed. Waar ligt de grens tussen publiek en privé? Welke inspiratie bieden die gedeelde plekken? En welke impact hebben ze op ons? 
Een gids neemt je, in kleine groepjes, mee op sleeptouw door de buurt. Wandel rond en laat je verrassen door korte interventies of iets langere performances. Ontdek nieuw werk - speciaal op maat van OPENBARE WERKEN - of een vervolg op eerdere artistieke verkenningen!
Marie Cloquet / Leentje Kerremans / Openingsparade met Peter Somuah & Michelle Samba / Rita Hoofwijk / Laura Muyldermans & Bart Decroos / Valentina Medda / Menzo Kircz /  Hazel Lam / Lisette Ma Neza / BURB collectief / Fatih Devos / Frank&Robbert Robbert&Frank 

Marie Cloquet - ‘Squared circle I’
PODIUM / installatie - doorlopend
Beeldend kunstenaar Marie Cloquet raakte tijdens een reis door Mauritanië gefascineerd door Nouadhibou. In die kustplaats vond Cloquet ‘een wereld onder de radar’, waaraan de voordelen van de globalisering duidelijk voorbij waren gegaan. Die wereld trekt ze door in haar beeldend werk, waarin ze verwijst naar klassieke schilderkunst, abstracte vormen, fotografie en (non-)architectuur. Of zoals Knack het omschreef: “herscheppingen van een onherbergzaam natuurlijk landschap die een getormenteerd innerlijk landschap weerspiegelen.” Tijdens OPENBARE WERKEN stelt ze gloednieuw werk voor: ‘Squared circle I’, een monumentale kijkdoos waarin analoge fotografie, collage en schilderkunst samenkomen.
Bekijk een artist talk met Marie Cloquet in het M HKA.
Leentje Kerremans - ‘Der Die Das’
PODIUM / performance
Dassen als derwisjen draaiend, quasi carwash, rondo’s graaiend, gewoon gestiek: mogen zij in ’t hier en nu even deze dans van u? Leentje Kerremans combineert in ‘Der Die Das’ een wonderlijke vormentaal met een flinke scheut surrealisme. Als costumière werkte ze voor theaterhuizen als Laika, KOPERGIETERY en Bij’ De Vieze Gasten. Daarnaast waren haar creaties te zien in muzikale podiumvoorstellingen als ‘The Golden Tieger’ en ‘plastiekBERTRAND’. 
Openingsparade - Peter Somuah en Michelle Samba
MUZIEK / concert
Peter Somuah en Michelle Samba geven het startsein voor de wandeling en nemen iedereen mee op pad met een muzikale openingsparade.
Rita Hoofwijk - ‘Without Us’
 PODIUM / audio-installatie 
‘Without Us’ speelt zich af in een stadslandschap zonder mensen. Hoe zag en zal de wereld eruit zien in onze afwezigheid? De straten van Gent vormen het toneel voor een veelheid aan gebeurtenissen die we ‘nu’ zi...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker