DE NACHT i.s.m. Knotwilg Records
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 24 april 2021 (van 20u30 tot 22u30)

/

DE NACHT i.s.m. Knotwilg Records

Pastoor Blanckestraat 17

8610 Kortemark

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Samen met Knotwilg Records gaan we op zoek naar het geluid en het gevoel van de nacht. Het wordt een totaalproject met muziek, lichtkunst en videomapping, om zoveel mogelijk aspecten van de nacht in kwestie in het licht te plaatsen.

Ook de locatie draagt bij tot de verbeelding, want ‘De Nacht’ zal plaatsvinden in de oude pastorie van Kortemark. Met zijn historische tuin vol planten, fruitbomen en kleine paadjes is het de ideale locatie om bij weg te dromen.

De muziek komt van ‘Razen’ en ‘Ignatz en de Stervende Honden’. ‘Razen’ is een band met zijn wortels deels in West-Vlaamse klei en Brusselse middeleeuwse heuvels. Een band die je gerust bij folk mag indelen maar met flinke scheut originaliteit die niet mis staat bij mensen die niet bang zijn om de grenzen tussen Avant-garde en klassieke folk op te zoeken. Dus bezoekers van festivals als Dranouter, Klara of Meakusma, vinden hier hun gading. Hun instrumentarium wordt voornamelijk bepaald door de omgeving. Een omgeving die zowel geluid als sfeer kan bepalen. Ze bestaan dit jaar tien jaar en vieren dit doorheen het land met telkens een exclusief optreden. In Kortemark zelfs in vol ornaat.

‘Ignatz’ wordt vaak omschreven als 'outsider blues' met een korrelige laag. En dat is in feite precies wat hij doet met zijn solo werk. Opnames klinken alsof ze rechtstreeks in een schuur ergens in Alabama tijdens de drooglegging werden opgenomen.

Sinds 2012 kwamen 'De Stervende Honden' erbij. Erik Heestermans (oa Sheldon Siegel) op drums, en Tommy Denys (oa Steve Gunn en Sylvester Anfang II). Deze bezetting gaf Ignatz zijn gitaarklanken nog een diepere impact . De muziek krijgt een bezwerend psychedelisch karakter die zowel aanleunt bij pure blues als bij krautrock lonkende jamsessies. De som der delen is een uitdruking die hier zeker op zijn plaats is.

Daarnaast zal THELOOCA de Oude Pastorie omtoveren tot een ‘lichtdoos’ die in realtime reageert op de muziek van Razen en Ignatz. Omhuld door licht en geluid, wordt de Pastorie een waar kunstwerk!

De Nacht kadert binnen het nationale evenement ‘Erfgoeddag 2021’, waarvan het thema tevens ‘Nacht’ is.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker