Nieuwjaarsconcert - Nuove Musiche
Muziek > Concerten
ZONDAG
30
JANUARI

Zondag 30 januari 2022

Van 11u00 tot 12u15

Nieuwjaarsconcert - Nuove Musiche

Forum 9

2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

€18

Basistarief: 18,00 €; Vrijetijdspas: 16,00 €

Programma:
• Strauss , « Rosen dem Süden »
• Saint-Saëns , Havanaise voor viool en orkest
• Sarasate , « Carmen Fantasie » voor viool en orkest
• Bizet , « L’Arlesienne » suite nr1
• Chabrier , « Espana »

Solist : Cesar Laporev , viool.

Cesar Nikolai LAPOREV werd geboren in 1995 in Gent. Hij begon zijn vioolstudies op 7-jarige leeftijd. Cesar Nikolai won verschillende prijzen, nationaal en internationaal. Daarnaast nam Cesar Nikolai ook deel aan masterclasses, waaronder in 2007 en 2009 met prof. Sergey Kravchenko, viooldocente aan het Conservatorium "Tchaikovsky" in Moskou, ook in Portugal en in 2009 met prof. Philippe Koch, Konzertmeister van "L'Orchestre Philharmonique de Luxembourg". Cesar Nikolai Laporev kreeg privelessen met Vladimir Spivakov en Boris Belkin.

Hij nam ook deel aan de kamermuziek Masterclass "Musica Mundi". Cesar trad op in Keulen, Luxemburg, Brussel, Namen, ... In september 2011 speelde hij een concert als jonge solist met zijn oudere broer, Ilia Laporev, dat werd bijgewoond door de prins en prinses van België. In hetzelfde jaar studeerde hij aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
Sinds april 2015 is Cesar Nikolai een student van Prof. Stephan Picard aan de Hochschule für Musik "Hanns-Eisler" in Berlijn, Duitsland.


ERIC LEDERHANDLER

Eric Lederhandler werd in 1965 te Ukkel geboren. Hij studeerde piano aan de academie vooraleer naar het Conservatorium van Brussel te gaan waar hij diploma’s behaalde van klavecimbel, kamermuziek, contrapunt en fuga; tevens werd hij er laureaat in de cursus koordirectie. Eric Lederhandler was laureaat van de ‘Wiener Meisterkurse für Dirigenten’ onder leiding van Salvador Mas Conde, waarbij hij het slotconcert in de ‘Grosser Sendesaal’ van het ORF Funkhaus te Wenen dirigeerde.

In 1992 richtte Eric Lederhandler het kamerorkest Nuove Musiche op waarvan hij sindsdien de muzikale leiding heeft en waarmee hij jaarlijks een 30-tal concerten verzorgt in binnen- en buitenland.

Hij genoot de artistieke steun van Frank Shipway en van Yuri Simonov en begeeft zich regelmatig op het domein van de opera als assistent-dirigent in de Munt, de Opéra Royal de Wallonie en Opera Ballet Vlaanderen, als gastdirigent bij Opera Mobile en als dirigent van het Brussels Operaproductiehuis C’est tout Com. Hij dirigeerde eveneens de Kazan Opera (Rusland) en de Shanghai Opera (China).

Vanaf 2021 is Eric Lederhandler Associate Conductor van het Orchestra del Teatro Goldoni in Livorno (Italie). Eric Lederhandler werd in 2014 benoemd tot Muziekdirecteur van het Jiangsu Performing Arts Orchestra in Nankin (China) voor een periode van 2 jaar. Hij was daarbij de eerste buitenlandse dirigent die een gelijkaardige positie bekleedde in China.

Eric Lederhandler was eerste gastdirigent van het Vidin State Philharmonic Orchestra (Bulgarije) en heeft als gast verschillende buitenlandse orkesten gedirigeerd : het Central Philharmonic Beijing, het Beijing Sy...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker