Pagne Africain: a pan-African fabric exhibition - by Black History Month Belgium
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Di 2 maart 2021 - Zo 25 april 2021

/

Pagne Africain: a pan-African fabric exhibition - by Black History Month Belgium

€8

Basistarief: 8,00 €

Laat je onderdompelen in de Afrikaanse textielcultuur in 'Pagne Africain', een pan-Afrikaanse stoffententoonstelling. Een exclusieve selectie Afrikaanse stoffen laat je in dwarsdoorsnede het hele continent zien. Bovendien leggen de stoffen de rijkdom aan kennis, geschiedenis, spiritualiteit en betekenis die in de weefsels is ingebed, bloot.

De tentoonstelling presenteert de veelzijdigheid van de Afrikaanse textielcultuur en -praktijk. De essentie ligt niet in de tegenstelling tussen arm en rijk, maar in de rijkdom aan kennis, geschiedenis, spiritualiteit en betekenis die in de weefsels is ingebed, ondanks de stereotiepe toespeling op kleur.
Dit bevestigt op zijn beurt de majesteit van het Afrikaanse continent, die niet in een reeks beelden kan worden vastgelegd, maar letterlijk wordt belichaamd. Want
de Afrikaanse heterogeniteit is te breed en uiteenlopend in termen van bevolkingsgroepen, cultureel erfgoed, historische achtergronden, voorouderlijke overtuigingen enz.

De expo wordt georganiseerd door Black History Month Belgium in Modemuseum Hasselt.
Taal: Engels en Nederlands
De toegang tot Pagne Africain is inbegrepen in je toegangsticket tot DRESS.CODE.

Pagne Africain is a Pan-African fabric exhibition that is based upon an exclusive selection of African fabrics that cross-sectionally showcase the entire continent.
The exhibition aims at presenting the versatility of African textile culture and praxis. The essence of this exhibition project does not lie in the contradiction between the poor and the rich, but in the wealth of knowledge, history, spirituality and meaning embedded in the fabrics notwithstanding the stereotypical allusion to colour.
This in its turn reaffirms the largesse and majesty of the African continent that cannot be captured in a series of images but is literally embodied. African heterogeneity is too broad and divergent in terms of population groups, cultural heritage, historical backgrounds, ancestral beliefs etc.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker