The Dead Ladies Show 6
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 20 mei 2021 (van 20u00 tot 23u59)

/

The Dead Ladies Show 6

Arenbergstraat 28

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

The Dead Ladies Show

Wegens succes en veel inspiratie zetten Passa Porta en Gaea Schoeters dit voorjaar de reeks literaire en muzikale ‘Dead Ladies Shows’ verder. In de zesde editie eren Gaea Schoeters, Annelies Beck, Maud Vanhauwaert en Sachli Gholamalizad vrouwen die schitterden tijdens hun leven, maar die vanwege hun vrouw-zijn schandelijk werden miskend of vergeten na hun dood. Voor muziek zorgt sopraan Noémie Schellens, aan de piano begeleid door Lies Colman.

Kunstenaars en schrijfsters

Auteur, bedenker en bezieler Gaea Schoeters presenteert met haar gebruikelijke schwung de deelnemers: auteur en journaliste Annelies Beck, die de Braziliaanse schrijfster Clarice Lispector voor het voetlicht brengt; dichteres Maud Vanhauwaert die haar licht laat schijnen over het leven en werk van de Vlaamse dichteres Alice Nahon, en actrice en theatermaakster Sachli Gholamalizad, die het verhaal van de Iraanse dichteres en regisseur Forough Farrokhzad vertelt.

Klank en beeld

De drie lecture-performances worden ruim voorzien van beeldmateriaal. Voor, tussen en na de lezingen brengt sopraan Noémie Schellens liederen van Poldowski en Hildegard von Bingen, aan de piano begeleid door Lies Colman.

The Dead Ladies Show

The Dead Ladies Show is de Belgische versie voor van een beproefde Berlijnse formule: een swingende avond over vrouwen die schitterden tijdens hun leven maar schandelijk werden miskend of vergeten dreigen te worden na hun dood.

In elke Dead Ladies Show delen drie sprekers — bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars — hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen je door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Schrijfster Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen.

Centraal staat steeds een vrouw uit de letteren. Maar ook vrouwelijke ontdekkingsreizigers, atleten, kunstenaars en onderzoekers kunnen de revue passeren.

Elke editie van de Dead Ladies Show doet minstens drie speelplekken aan, in Antwerpen is het Letterenhuis de vaste partner.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker