Koen De Preter - Tender Men
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
WOENSDAG
30
MAART

Woensdag 30 maart 2022

Van 20u00 tot 21u00

Koen De Preter - Tender Men

R. Van Britsomstraat 21

9100 Sint-Niklaas

Tender Men gaat over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Vier mannen met elk hun eigen dansachtergrond en identiteit staan symbool voor kwetsbaarheid, ruwheid en tederheid.

Tender Men boeit en verwart, treitert en triggert ergens op de grens tussen bro, bromance en romance. De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf. Choreograaf Koen De Preter creëert een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan. Hij werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken en stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar zouden omgaan in een wereld zonder homofobie.

Een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans en eclectische soundtracks vormen een constante in de creaties van Koen De Preter. Na meer intiem werk maakt hij met Tender Men voor het eerst een grotere voorstelling met een internationale cast.

choreografie en concept: Koen De Preter / dans en choreografie: Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Souleymane Sanogo, Po-Nien Wang / lichtontwerp: Fudetani Ryoya / kostuums: Atelier Marie Dries / techniek: Eva Dermul / coproductie: C-TAKT, DansBrabant, Perpodium / residenties: Cultuurcentrum ccBe, De Grote Post, De Nieuwe Vorst, de Warande, Dommelhof, KVS, STUK / met steun van Stad Antwerpen, de Vlaamse Overheid

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker