Niels Klerkx
Opleidingen & Workshops
MAANDAG
22
NOVEMBER

Maandag 22 november 2021

Van 19u30 tot 19u30

Molenhoekstraat 2

2400 Mol

€15

Basistarief: 15,00 €

In deze lezing heeft Niels Klerkx (historicus en cultuurwetenschapper) aandacht voor de minder bekende verhalen achter de wereldberoemde songs, optredens en platenhoezen van The Beatles.
April 1970. De grootste band aller tijden hing de lier definitief aan de wilgen. Hoewel Lennon de band verliet in september 1969 maakte Paul McCartney toen pas het schokkende nieuws bekend. Een halve eeuw na datum blikt docent Niels Klerkx  terug op de geschiedenis van dit mythische viertal.
Op een tiental jaren maakten The Beatles een enorme evolutie door. Niels gaat op zoek naar hun minder bekende songs en vertelt bovendien de weinig gekende verhalen achter hun wereldberoemde hits, optredens en platenhoezen. Van het jonge rockgeweld in het ruige Hamburg tot de psychedelische experimenteerdrift tijdens de opnames van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, van het avant-gardistische Tomorrow Never Knows tot de zeemzoete, maar perfecte popsong Yesterday.
Heel wat vragen worden beantwoord: Hoe leidde de enorme bekendheid van The Beatles tot enkele komische maar ook gevaarlijke complottheorieën? Was Yoko Ono echt de oorzaak van de split? Hoeveel droegen Ringo en George Harrison bij aan het succes van de band? Hoe groot was nu eigenlijk de rivaliteit met die andere grootheden, The Rolling Stones?
Tenslotte wordt ook de belangrijkste vraag niet uit de weg gegaan: verdienen The Beatles hun titel ‘grootste band aller tijden’ of waren ze gewoonweg de juiste band op het juiste moment op de juiste plek, ondersteund door de juiste producer?
* De lezing vormt de ideale introductie tot het concert The Stones vs The Beatles Battle op donderdag 9 december
Meer info
Uren: van 19.30 tot 21.30 uur
Begeleiding: Niels Klerkx i.s.m. Amarant

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker