Heimat - Het Requiem
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
27
FEBRUARI

Zaterdag 27 februari 2021

Van 22u25 tot 23u15

Heimat - Het Requiem

Sint-Paulusstraat 23

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Hoe kun je stilstaan bij wat verdwijnt? Kun je door afscheid nemen ook iets nieuws laten beginnen? Voor de voorstelling Heimat 2 reisden de makers van theatergroep De Nwe Tijd naar Groenland om daar op een smeltende gletsjer een nieuw geschreven requiem te spelen. Onderweg namen ze met lokale koren de verschillende delen van het muziekstuk op.

In april 2020 zouden deze beelden opnieuw gebruikt worden voor het maken van Heimat – de Trilogie, maar toen dat door de lockdown-maatregelen niet mogelijk was besloten Harald Austbø, Tim David, Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit om in plaats daarvan van het materiaal een echte muziekfilm te maken.

In Heimat - Het Requiem ziet u hoe zij gewapend met niet veel meer dan wat muziekinstrumenten en opschrijfboekjes naar het noorden trokken om daar de laatste noten te laten klinken op het nog steeds sneller smeltende ijs.

van en met HARALD AUSTBØ, TIM DAVID, FREEK VIELEN, SUZANNE GROTENHUIS & REBEKKA DE WIT compositie HARALD AUSTBØ –productie JULIE BORGMANS - camera EMO WEEMHOFF - geluid TACO DRIJFHOUT - montage LOTTE DE TROYER - geluidsmix MARK NIEUWENHUIS geproduceerd door DE NWE TIJD

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker