Meevaren met de milieuboot op de Boven-Schelde vanuit Oudenaarde
Evenementen > Rondleidingen
ZATERDAG
8
MEI

Zaterdag 8 mei 2021

Zaterdag 8 mei 2021 (van 14u00 tot 17u00)

Zondag 9 mei 2021 (van 10u00 tot 13u00)

Zondag 9 mei 2021 (van 14u00 tot 17u00)

Van 14u00 tot 17u00

Meevaren met de milieuboot op de Boven-Schelde vanuit Oudenaarde

Eindrieskaai

9700 Oudenaarde

€8

Basistarief: 8,00 €; -18 jaar: 4,00 €

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Op 8 en 9 mei organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottocht op de Boven-Schelde met vertrek en aankomst in Oudenaarde.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van de rivier, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van de rivier. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. Lesgevers/gidsen zitten inbegrepen in deze prijs.
De tocht duurt 3 uur. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers, met een maximumcapaciteit van 60 deelnemers. Deze aantallen kunnen wijzigen indien de coronamaatregelen getroffen door de overheid ons anders opleggen. Een tocht met de milieuboot loopt volledig coronaproof waarbij alle coronamaatregelen aan boord strikt worden toegepast. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

In de week zijn er ook educatieve milieuboottochten voor scholen.
Voor grote groepen en verenigingen zijn ook nog andere data mogelijk.


De Boven-Schelde is een belangrijke transportas. Het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen plant een geleidelijke aanpassing van de rivier voor schepen tot 4500 ton. De rivier is ook landschappelijk en recreatief van groot belang.

Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. De Milieuboot ondersteunt rechtstreeks en onrechtstreeks de Sustainable Development Goals (SDG's).

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker