Seizoensopening: La Flamenca del Agua
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 14 september 2019 (van 21u00 tot 22u00)

/

Seizoensopening: La Flamenca del Agua

Volmolenstraat 11

3680 Opoeteren (Maaseik)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Onthulling houtsculptuur La Flamenco del Agua van Jeroen Melkert
Akoestisch aquarel van geluiden, gitaarspel en dans
Compania: Jeroen Melkert (gitaar), Maria Penders (zang, dans, palmas), Selene Anneroza Driessen (dans)

GRATIS TOEGANG, RESERVEREN AANBEVOLEN

CONCEPT
Water is leven. In de buurt van water voelen we ons meestal goed. Het monotone gemurmel maakt ons rustig. Het glinsterende, kabbelende water in de zon stemt ons blij. Zachte regendruppels symboliseren het levengevende, een wolkbreuk vervult ons met ontzag of maakt ons alert. De altijd stromende beek staat voor het gelijkmatig voortsnellende leven, terwijl de slag van het molenrad aan ommekeer en verandering doet denken. Water en wijn, rust en passie ...

De niet in woorden te vatten betekenis van het vloeiende en het onuitputtelijke, in de nabijheid van de mens die door het leven danst, die neemt en geeft, die neemt en geeft ...

FLAMENCO EN BEELDENDE KUNST
Kunstenaar Jeroen Melkert zoekt als beeldhouwer naar de mystiek van het object. Hij werkt als een traditionele stielman en zegt dat de bron van alle kunst het collectieve bewustzijn is. Daarom raakte hij betrokken in flamencomuziek: omdat flamenco een kunstexpressie is waarin het collectieve het individuele domineert.

Ook als flamencogitarist, gedreven door traditie en compás (maatvoering), voelt hij zich meer een ambachtsman dan een kunstenaar. Overigens heeft hij in de flamencomuziek zijn sporen al ruimschoots verdiend. Hij treedt regelmatig op en co-creëert multidisciplinaire voorstellingen zoals (G)ruis met en door Selene Anneroza Driessen. Hij is een veel gevraagde artiest voor optredens, dansprojecten en opnames.

Maria Penders (zang, dans & palmas), Selene Anneroza Driessen (dans) en Jeroen Melkert (gitaar) brengen een akoestisch aquarel van geluiden, gitaarspel en dans, geïnspireerd door La Flamenca del agua en het water om ons heen.

Maria Penders begon al op jonge leeftijd met klassieke dans en ontwikkelde gaandeweg een passie voor flamenco. Zij volgde privéles bij befaamde coryfeeën in de flamenco. Manolete, Guïto, Farruquito, Andrés Marín, Eva la Yerbabüena, Juana Amaya en Carmelilla Montoya zijn slechts enkele van de grote namen die haar inspireerden voor het ontwikkelen van een eigen stijl.
In 1994 startte Maria Penders met haar eigen flamencoschool in Eindhoven: Estudio de Flamenco El Candil. Zij geeft les, begeleidt workshops en treedt op in binnen- en buitenland met haar eigen flamencogezelschap Algo Así (bij ons te gast op 4 mei 2018) en met andere formaties

Selene Anneroza Driessen is flamencodocente en danseres met een achtergrond van hedendaagse dans. Plezier en persoonlijke groei zijn uitgangspunt in haar lessen en workshops. Ze kreeg haar scholing in Sevilla bij bijzondere artiesten als Belen Maya, Maria Moreno, La Lupi, Pastora Galvan, Leonor Leal, Andres Marin, Ursula Lopez en Patricia Guerrero.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker