Beiaardconcert door Koen Van Assche
Muziek > Concerten
VRIJDAG
16
JULI

Vrijdag 16 juli 2021

Van 18u00 tot 19u00

Beiaardconcert door Koen Van Assche

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Koen Van Assche (°1967) behaalde in 1986 het einddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen. Hij combineert momenteel de functies van stadsbeiaardier (van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals), beiaardleerkracht (aan de Mechelse beiaardschool, en aan de academies van Lier en Puurs) en voorzitter van de Beiaard Wereld Federatie.
In 2019 verscheen zijn 7de CD ("Lier in Brons") en dit jaar verzorgde hij de online en gratis publicatie rond Matthias Vanden Gheyn, zie www.koenvanassche.be/vdg
Hij concerteert regelmatig in de Europese beiaardlanden en in de USA. Hij verzorgde ook concerten en beiaardlessen in Canberra, Australië. Als solist is hij vooral bekend vanwege zijn uitvoeringen van integrale werken, bewerkt voor beiaard. Zo was zijn CD met de Vier Jaargetijden van Vivaldi te horen op de toenmalige Radio 3 als "CD van de week", en verzorgde hij vorig jaar concerten rond Beethoven, onder andere met een integrale uitvoering van de Mondscheinsonate. Hij organiseert en verzorgt reeds vele jaren diverse klassieke concerten waarin de beiaard op een originele wijze tot uiting komt in een samenspel met andere instrumenten. Sinds 2014 voert hij deze concerten uit met een eigen mobiele beiaard, (www.bronzenpiano.com), een project van Anna Maria Reverté en hemzelf. Met deze beiaard treedt hij op in verschillende vaste ensembles, en was hij in 2017 te horen in de beroemde Sagrada Familia te Barcelona, in samenspel met strijkorkest.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker