Citadelic Summer 21: Rorschach (Erik vermeulen / Seppe Gebruers / Marek Patrm...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 16 augustus 2021 (van 19u30 tot 19u45)

/

Citadelic Summer 21: Rorschach (Erik vermeulen / Seppe Gebruers / Marek Patrm...

Citadelpark z/n

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Van harte welkom op de al weer 14de editie van het Citadelic Summer festival in het Citadelpark. Niet in mei maar in augustus dit jaar. Citadelic is de organisatie van het onafhankelijke kleine Gentse label, el NEGOCITO Records, bijgestaan door heel wat mensen gepassioneerd door muziek. Wij zijn trots om ook dit jaar jullie te kunnen laten proeven van bands en ensembles die zich vaak situeren in de zone buiten de periferie van de 'main stream' jazz... Originaliteit, de onderbuik van de maatschappij, het ontwikkelen van een eigen stem en de muzikale zoektocht aangaan is wat van jazz een wereldwijde kunstvorm heeft gemaakt. Heel wat interessante muzikanten komen langs maar na de barre tijden die we hebben gekend blijven we toch vooral de Belgische kaart trekken met o.a. Jeroen Van Herzeele, Stéphane Galland, Tuur Florizoone, Steven De Bruyn, Bram De Looze, Fulco, Bart Maris, Ben Sluijs, Roland Van Campenhout om er maar een paar op te noemen...

Maar liefst 6 dagen lang (13-18 augustus) muzikaal avontuur, daar tekenen wij voor met meer dan 25 concerten maar ook met een heus hedendaags kunstenparcours van onze organisatiepartner Croxhapox. We hopen dat u er evenzeer van geniet, dat we samen het Citadelpark even kunnen omtoveren tot een epicentrum van geïnspireerde momenten en gezellig samenzijn, tot een plaats waar creatie voorop staat en waar u kan luisteren naar eigentijdse improvisatiemuziek in een prachtig decor. Naast verkwikkende muziek kan u bij ons doorlopend genieten van een zomerse hap en een frisse dronk, u aangeboden door El Negocito.

rorschach
hedendaags instant composing door 2 piano's en 2 drums

Rorschach is een uitloper, of een uitbreiding, van Antiduo, dat tien jaar geleden is gestart door het docenten-leerlingduo Erik Vermeulen en Seppe Gebruers. Opnamen die ze maakten van 2010 tot 2012 resulteerden in Antiduo (El Negocito Records, 2013): 18 instant composities voor twee piano's die op onvoorspelbare speelse wijze de zone tussen improvisatie en compositie verkenden.

Voor Rorschach werd het duo uitgebreid met twee straffe drummers, Eric Thielemans en Marek Patrman. Door dit te doen, worden de indrukken die je krijgt op zijn kop gezet, maar de resultaten zijn even opmerkelijk, gecreëerd door vier verschillende persoonlijkheden, allemaal met het vermogen om conventies te omzeilen.

Erik Vermeulen is al jaren een van de meest eigenzinnige pianisten van België. Hij beweegt voortdurend tussen de jazztraditie en een persoonlijke kijk, tussen traditionele ensembles en ongebruikelijke zijstappen. Zijn samenwerking met Ben Sluijs is een van de rode draden in zijn oeuvre, terwijl hij daarop voortbouwt met een invloedrijke rol als pianoleraar.

In een mum van tijd is Seppe Gebruers uitgegroeid tot een van de meest originele stemmen van zijn generatie. Hij was een van de oprichters van het Ifa y Xango-collectief, maakt muziek voor film en theater, experimenteert met kwarttoonpiano's en is medeoprichter van de (no...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker