Sophia Ammann plays Leonard Cohen + Neeka & Gianni Marzo
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 14 juli 2021 (van 20u00 tot 22u30)

/

Sophia Ammann plays Leonard Cohen + Neeka & Gianni Marzo

Ernest Claesstraat 67

3271 Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)

€18

Basistarief: 18,00 €

Sophia Ammann plays Leonard Cohen

Sophia Ammann is een Belgische zangeres met Canadese roots die de voorbije jaren op heel wat podia te horen was als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine.

Al van jongs af aan is Sophia gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen. Met 'Sophia Ammann plays Leonard Cohen' brengt ze op eigen wijze het werk van Cohen weer tot leven. Live laat ze zich bijstaan door Jon Birdsong (Black Flower) en Joppe Tanghe (ONS/Fruits of Labor)

In de pers
“De muziek van Little Dots komt zachtjes binnen, maar wél met een bedwelmend effect. De stem van Sophia Ammann is daartoe de sleutel en roept de geest op van Leslie Feist.” (Kurt Overbergh, AB)

met Sophia Ammann (stem en gitaar), Jon Birdsong (trompet) en Joppe Tanghe (zang)

***********************

Neeka & Gianni Marzo: 'Meet me at the Wrecking Ball'

Anno 1995. Emmylou Harris is geëvolueerd van muzikale sweetheart van songschrijvende grootheden als Gram Parsons, Bob Dylan e.a. tot Grande Dame van de country- en folkwereld met 17 albums op haar palmares en tonnen appreciatie. Op haar 48ste voelt ze dat het tijd is voor iets anders. Op zoek naar een nieuw verhaal en geluid, stoot ze op het werk van ene Daniel Lanois, toen al één van de meest gelauwerde producers ooit in de rock- en popwereld. Harris en Lanois vinden elkaar en betrekken een statig herenhuis in New Orleans, waar Wrecking Ball het licht ziet. Het wordt een career defining meesterwerk waar zowel Harris als Lanois tot op de dag van vandaag over worden aangesproken. De Alt-Country is geboren.

Wrecking Ball nestelde zich ook diep in de platencollectie van zowel singer-songwriter Neeka als gitarist Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts, Winterland ‘76); het vormde het muzikale DNA van beide artiesten aanzienlijk.

Beiden ontging het niet dat het album net 25 jaar geleden vele harten beroerde. Meer hadden ze niet nodig om de muzikale handen in elkaar te slaan en het album terug tot leven te brengen. De combinatie van Neeka’s feeërieke stem en muzikale verfijndheid met Marzo’s ruimtelijke, impressionistische gitaarspinsels zorgen voor een tribute made in heaven, die er gewoon moest komen.

met Neeka (stem en gitaar) en Gianni Marzo (stem en gitaar).

***************************

Programma:
20 uur: Neeka & Gianni Marzo
21:00 uur: Pauze
21:15 uur: Sophia Ammann plays Leonard Cohen
22:30 uur: Einde

Woensdag 14 juli 2021 - Tuin Brasserie Hof van Zichem

De Brasserie zelf is gesloten. Je kan voor het concert, tijdens de pauze en nadien wel fris, bier of wijn aankopen.

Parkeermogelijkheden: Station Zichem, De Hemmekes of kom gewoon met de trein (2 min. stappen van het station, en treinen naar heel veel plekken).

Tickets: 18 EUR via www.merodefestival.be

****************************

Merodefestival neemt je deze zomer muzikaal mee in het spoor van 900 jaar Norbertijnen.
Openluchtconcerten in de prachtige tuin van B...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker