Buitenspeeldag: 7 olympische challenges die jij in je buurt kan doen
Sport
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 21 april 2021 (van 13u00 tot 17u00)

/

Buitenspeeldag: 7 olympische challenges die jij in je buurt kan doen

Kammerstraat 10

9000 Gent

Jeugddienst Gent en VZW Sportaround slaan de handen in elkaar voor Buitenspeeldag 2021. Doe mee met de Olympische Buitenspelen! Volbreng jij het parcours met 7 Olympische disciplines? Challenge accepted!

-Opdrachten-
Sportaround plaatst de 7 disciplines op hun Facebookpagina ( zie weblink) met tips om met huis-, tuin- en keukenmateriaal de uitdagingen uit te voeren. Maar je vindt ze ook op Youtube! (zie weblink) De opdrachten zijn laagdrempelig zodat iedereen kan deelnemen. Start nu al met oefenen, zodat je op woensdag 21 april je eigen record verbreekt!

-Diploma-
Op het einde van de dag kan je je diploma Olympische Buitenspelen verdienen. In de week van de Buitenspeeldag vind je het diploma op de webpagina. Laat de Nafi Thiam & Bashir Abdi in jezelf naar boven komen en sport met ons mee!

-Waar?-
Overal in de buitenlucht kan je meedoen! Ga op ontdekking in je eigen tuin, op straat of op een pleintje dichtbij huis. Ook scholen en jeugdverenigingen kunnen meedoen met de challenges. Vraag of overtuig jouw school of vereniging om mee te doen de Buitenspeeldag!

Daarnaast kan je ook samen met Sportaround buitenspelen op 10 verschillende plekken in Gent. Op de dag zelf meld je je aan bij de Sportaroundmedewerker en zij zetten je op weg.

Ze komen langs op volgende plekken:
Wijkpark De Porre
Sleutelbloempark
Grasplein De Panda (aan de basisschool De Panda)
Borluutplein
Groenevalleipark
Fluweelpark
Kapitein Zeppospark
Coyendanspark
Rabotpark
Drongenplein

Is er een overvloed aan kinderen in deze parken, of zoek je andere groene inspiratie? Er zijn nog zo'n 180 andere buitenlocaties in Gent! (www.stad.gent/buitenlocaties)

-Moet ik inschrijven om deel te nemen aan de Buitenspeeldag?-
Nee, je hoeft niet op voorhand in te schrijven.

-Wie is Sportaround?-
Sportaround is een Gentse organisatie die elk kind wilt laten bewegen. Je kent ze van naschoolse sport, hun pleintjeswerking en verschillende sportevenementen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker