OMG! Van Eyck was here - Rondleiding Natuurpunt: Over Eyck en Bloemen
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 31 mei 2020 (van 10u00 tot 12u30)

/

OMG! Van Eyck was here - Rondleiding Natuurpunt: Over Eyck en Bloemen

Driepikkelstraat 32

9030 Mariakerke (Gent)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

+32 9 2101010

Twee natuurgidsen nemen je mee naar de groene gordel rond Gent en dompelen je onder in de paradijselijke natuur van het Lam Gods. Met de opbrengst van de rondleidingen worden door Natuurpunt Gent nieuwe stukken natuur aangekocht. Cultuur Gent biedt 5 wandelingen aan waar je als individu gratis kan op intekenen.
Jan van Eyck, waarschijnlijk geboren in Maaseik, draagt in zijn naam een boom die tot de verbeelding spreekt: de eik! Op zorgvuldig uitgekozen planken van die boom schilderde hij het Lam Gods. De link tussen de schilder, zijn meesterwerk en de natuur is overduidelijk! Een reden te meer om er met een natuurgids op uit te trekken en de botanische pracht van het Lam Gods te ontdekken.
Naast Bijbelse figuren, heiligen en pelgrims verwerkte Van Eyck ook een veelheid aan bloemen, planten en bomen in zijn altaarstuk. Het naturalisme waarmee Jan Van Eyck in de eerste helft van de vijftiende eeuw planten en bloemen op paneel zet, stoelt op ontwikkelingen in de middeleeuwse miniatuurkunst. Het gaat om een op waarnemingen gebaseerde weergave van de zichtbare werkelijkheid.
Samen neem je de afgebeelde flora en bijbehorende symboliek onder de loep. Daarnaast belichten de gidsen het landschap dat het vijftiende-eeuwse Gent omringde. Het verhaal van het paneelhout waarop Van Eyck schilderde, geeft inzicht in natuur en tijdsgebeuren. Ten slotte ontdek je waarom het Lam Gods, hoe precies en fijn de bloemen ook geschilderd zijn, toch geen foto is…

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker