NORBERTIJNENWANDELING KLEIN – VORST
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 12 juni 2021 (van 14u00 tot 17u00)

/

NORBERTIJNENWANDELING KLEIN – VORST

Meerlaarstraat 120

2430 Vorst (Laakdal)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Het is 900 jaar geleden dat Norbertus van Gennep zijn orde stichtte. Via de abdijen Averbode en Tongerlo kwamen zogenaamde ‘witheren’ of norbertijnen als parochiepastoor in onze dorpen terecht. De pastoors waren steun en toeverlaat van de hele gemeenschap: hij was ‘baas in het dorp’.

Om het werk van de norbertijnen in de Laakdalse parochies toe te lichten, organiseert de Laakdalse werkgroep voor geschiedenis en heemkunde (LWGH) dit jaar vier geleide wandelingen in vier Laakdalse parochies.

De spits wordt afgebeten in Klein-Vorst op zaterdag 12 juni. Dan kan iedere geïnteresseerde zich verzamelen in de pastorietuin om onder leiding van historicus François Van Gehuchten een tocht van 5 km af te leggen.

Staan op het programma: een torenbeklimming tot ‘het hoogzaal’ in de kerk en een bezoek aan het oude schooltje binnen, waar de inktpotten, houten banken en telramen de sfeer van weleer uitwasemen. De tocht voert via het oude kerkenpad en de geitenberg dwars door de Heikens naar het kasteel waar we in de kapel even kunnen neerzitten en luisteren naar ‘kasteelheer’ Karel Cruysberghs’ die de rol van de norbertinessen en de Hoeve van Gemp in de streek toelicht.

Door het Doodbroek, via de moordenaarsbrug en ’de waterval van Theo’ keren we over de Heuvels en de aloude Veldstraat weer naar het beginpunt. Nadien nodigen de weelderige terrassen uit tot een ‘nabespreking’.

Zaterdag 12 juni 14.00-17.00 uur.
Start en aankomst: Pastorietuin Geelsebaan
Vrije en gratis toegang. Reserveren hoeft niet.
Organisatie LWGH
Info: [email protected]

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker