A nublo - Maria Jerez & Edurne Rubio
Muziek > Concerten
VRIJDAG
25
JUNI

Vrijdag 25 juni 2021

Vrijdag 25 juni 2021 (van 20u30 tot 21u30)

Zaterdag 26 juni 2021 (van 20u30 tot 21u30)

Van 20u30 tot 21u30

A nublo - Maria Jerez & Edurne Rubio

Sainctelettesquare 19

1000 Brussel

€1.25

Basistarief: 1,25 €

Volgens een oude Spaanse volkstraditie riepen dorpelingen de bewolkte hemel rechtstreeks aan om een naderende storm af te wenden. Met een lofzang probeerden ze de bliksem weg te jagen en hagel in regendruppels te veranderen. A nublo!
Deze performance zonder spelers plaatst je in het oog van de storm en temidden van een intense zintuiglijke ervaring – in een landschap dat het midden houdt tussen de scenografie van een opera en een bewolkte vallei, tussen geologie en een pretpark. De personages die je er tegenkomt zijn mensen noch dieren, monsters noch goden, maar wel: natuurfenomenen. In het microklimaat van de theaterruimte komen geodynamische en atmosferische processen op gang, op de plek waar de natuur van het theater en het publiek elkaar ontmoeten én beïnvloeden.
• Edurne Rubio is beeldend kunstenaar. Haar werk leunt aan bij documentaire en vertrekt van oraliteit en het vertellen van verhalen. María Jerez maakt werk op het snijpunt van choreografie, film en beeldende kunst. Daarin wil ze ruimtes van mogelijkheden openen door de ontmoeting met wat ons vreemd is. A nublo is de eerste voorstelling die ze samen maken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker