Zomeren in het MOT - Brood uit Nood (3-12 jaar)
Evenementen > Quiz & Spel
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Wo 7 juli 2021 - Di 31 augustus 2021

/

Zomeren in het MOT - Brood uit Nood (3-12 jaar)

Guldendal 20

1850 Grimbergen

€6

Basistarief: 6,00 €

Honderd jaar geleden was brood het basisvoedsel. Maar een lekkere witte boterham met kaas kennen de meeste negentiende-eeuwse kinderen nog niet. Het brood wordt gemaakt van het goedkopere rogge en kaas is enkel voor de rijken. Maar de tijden veranderen, nu wordt een vers gebakken roggebrood weer geapprecieerd! Kom samen met je (o)ma of (o)pa een roggebroodje bakken in onze bakoven. Een educatief medewerker zet je stapsgewijs op weg en kneedt zijn uitleg voor jong en oud!

Zomeren in het MOT is een programma voor gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar in juli en augustus. Er zijn workshops per leeftijdscategorie en een doorlopend aanbod. We reizen elk jaar naar een historische periode, dit jaar de industriële revolutie.

- In de schaduw van de fabriek-
Workshops en een doorlopend aanbod rond het thema van de industriële revolutie, dat is Zomeren in het MOT. Denk jij bij de negentiende eeuw ook aan walmende fabrieksschoorstenen, kinderarbeid en bittere armoede?
Een grote technische vooruitgang gaat helaas hand in hand met slechte leef- en werkomstandigheden. De fabrieken produceren steeds meer en sneller, maar de mensen (ook kinderen) die er werken, kloppen lange dagen en lijden honger.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker