Bloedcollecte Oudenburg
Opleidingen & Workshops > Gezondheid & Sport
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 20 februari 2019 (van 16u30 tot 20u00)

/

Hoogstraat 17

8460 Oudenburg

GRATIS

http://0498934803

Oudenburg 'Stad met een hart' voor bloedgeven. De kern van van deze actie is meer mensen warm te maken om bloed te komen geven op de collecten in Oudenburg. Bloed geven. Waarom?Dagelijks hebben honderden mensen een bloedtransfusie nodig. Na een ongeval, een bevalling of een operatie... juiste afnamegegevens ( data en afnameplaatsen) in de verdere info

Wie help je met je bloed?
Dokters geven aan hun patiënten alleen dat deel van het bloed dat ze nodig hebben. Daarom wordt je bloed na de afname in het labo gesplitst. Eén zakje van jouw bloed kan dus verschillende mensen helpen, minstens 3.

Wie mag bloed geven?
Elke gezonde persoon tussen 18 en 66 jaar mag starten met bloed geven. Vanaf de 66ste verjaardag tot en met de dag vóór de 71ste verjaardag worden de gekende donoren toegelaten voor een bloeddonatie indien de laatste donatie (bloed, plasma of bloedplaatjes) niet langer dan 3 jaar geleden is. Dit gebeurt op een veilige manier door ervaren en speciaal opgeleide mensen. Je mag maximaal 4 keer per jaar bloed geven. Na elke bloedgift moet je minstens twee maanden wachten voordat je opnieuw bloed mag geven. Plasma of bloedplaatjes geven mag vaker (om de twee weken).

Een leven redden in een half uur tijd
Je wordt geregistreerd als bloedgever. Daarvoor heb je je identiteitskaart of je donorkaart nodig. Daarna krijg je een medische vragenlijst die je invult. Vervolgens ga je naar de arts. Hij overloopt de medische vragenlijst met jou en controleert je gewicht en bloeddruk. Zo gaat hij na of je gezond bent en of je bloed mag geven.

Als je bloed mag geven, neem je plaats op een afnamebed. Dan begint de bloedafname. Na de bloedafname bieden we je een drankje aan en kun je wat bijpraten met de andere donoren. Een kwartiertje later kan je naar huis.

Enkele jaren geleden werd de recuperatiedag voor ambtenaren die bloed gaven, afgeschaft. Maar je kan nog steeds bloed geven tijdens de diensturen. De dokter geeft je in dat geval een bewijsje mee, dat je opstuurt naar de personeelsdienst en die je afwezigheid rechtvaardigt voor de duur van de bloedgift en de weg ernaartoe en terug naar het werk.

Eén keer bloed geven, houdt geen verplichtingen in. Het zou leuk zijn je later nog te mogen verwelkomen als trouwe donor, maar daar beslis jij volledig zelf over.
volg ons op facebook : Rode kruis Oudenburg-Jabbeke
contactmail: voorzitter@oudenburg-jabbeke.rodekruis.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker