Toneelgroep Maastricht // De oude man en de zee
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
DONDERDAG
6
MEI

Donderdag 6 mei 2021

Van 20u00 tot 20u00

Toneelgroep Maastricht // De oude man en de zee

Molenstraat 51

9300 Aalst

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Een oude man en een jonge vrouw begrijpen de ander beter dan zichzelf. Met of zonder woorden. 

Een oude man en een jonge vrouw overpeinzen het man en vrouw zijn en het leven. Waar hij veel woorden nodig heeft, wikt en weegt, luistert zij. Uiteindelijk vinden de twee elkaar in hun verbeelding. Hij glimlacht en weet maar al te goed dat hij met al zijn woorden nooit zou geraken waar zij zonder woorden danst.

Stilte. Ze zei niets. Absolute stilte.
'Als ze mij nu gaat vragen, wat ik daarmee bedoel, dan ga ik het niet kunnen uitleggen’, vreesde de oude man in lichte paniek.
Maar ze vroeg niets, ze had hem begrepen.

Een nieuwe, intieme voorstelling van en met Dirk Roofthooft en Caro Derkx. 
In 2018 speelde Roofthooft en Derkx samen bij Toneelgroep Maastricht in 'King Lear', een regie van artistiek leider Servé Hermans. Roofthooft is een gevierd Vlaamse acteur die werkte bij diverse Vlaamse en internationale gezelschappen en regisseurs. Als tv-acteur is hij bekend van rollen in o.a. 'Zuidflank' en 'Terug naar Oosterdonk'. Roofthooft won verschillende film- en toneelprijzen, zowel in binnen- als buitenland. Derkx studeerde in 2019 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde zij bij Toneelgroep Maastricht en maakte ze de goed ontvangen solovoorstelling 'Me, Myself and Sir Roger Scruton'. In 2019 won ze de Hustinx Stimuleringsprijs en Het Debuut. Bij Frascati Producties zal ze de komende jaren eigen werk verder ontwikkelen. Sinds 2020 is ze aangesloten bij het ensemble Theater Antwerpen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker