VIDEOCLUB (Adèle Castillon) - Poupie | Les Nuits 2021
Muziek > Concerten
DONDERDAG
16
SEPTEMBER

Donderdag 16 september 2021

Van 20u00 tot 23u59

VIDEOCLUB (Adèle Castillon) - Poupie | Les Nuits 2021

Koningsstraat 236

1210 Sint-Joost-Ten-Node

€26

Basistarief: 26,00 €; Voorverkoop: 22,00 €

Adèle Castillon en Matthieu Reynaud vormden samen Videoclub, de meest overrompelende Franse sensatie van de voorbije jaren. Mooie liedjes duren helaas niet lang, zo ook dat van dit koppel: met een gloednieuwe plaat net uit en een tour in de steigers kondigden ze hun break-up aan. Er is gelukkig ook goed nieuws. Adèle zal dit najaar nog steeds toeren met het materiaal dat ze samen schreven.

Ergens tussen Cléa Vincent, Louane en Claire Laffut verenigde het jonge koppel postpuberpassie en een retro french-popesthetiek ter groot jolijt van luisteraars uit gen Z. In jaunari 2021 verscheen het debuutalbum van Videoclub, getiteld 'Euphories'. Daarop staan onder meer de onweerstaanbare internethit 'Amour plastique', maar even goed succesnummers als 'Roi' en 'En nuit': stuk voor stuk adorable liedjes met een eightiessound. De muziek doet ons snakken naar tijden van VHS, van flashy joggings en van eighties muziek. Dat ze die zelf niet meemaakten, doet de nostalgie alleen maar zoeter proeven.

POUPIE
Poupie heeft energie te over. Of ze nu aan het opnemen is of over een podium dartelt, de Française heeft het frisse en dynamische waar je als popartiest over moet beschikken om het te kunnen maken in deze harde business. Ze groeide op in 18 verschillende steden en dat in verschillende landen, en speelt in haar muziek dan ook met talen. Frans, Engels, Spaans: allemaal geen probleem! Net zo wisselt Poupie vlotjes tussen verschillende stijlen op haar debuut-ep. Invloeden uit pop, chanson, r&b, hiphop en zelfs reggae maken van haar sound een uniek gegeven binnen de Franse en zelfs de mondiale scene. Ergens tussen Angèle, Aya Nakamura en Rosalía belooft de muzikante iedereen een ..euh.. poepie te laten ruiken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker