schntzl + Adriaan de Roover - AFGELAST
Muziek > Concerten
DONDERDAG
23
SEPTEMBER

Donderdag 23 september 2021

Van 20u00 tot 23u00

schntzl + Adriaan de Roover - AFGELAST

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

€14

Basistarief: 14,00 €; VVK Inwoner 2140 of 2060: 12,00 €; VVK -26 jaar: 12,00 €; VVK +65 jaar: 12,00 €

CORONA-UPDATE: er is een nieuwe datum voor het concert van schntzl + Adriaan de Roover! Het concert dat gepland stond voor zaterdag 3 april 2021 wordt verplaatst naar donderdag 23 september 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Alle tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Wervelende elektro-akoestische jazz voor fans van De Beren Gieren, Steiger, Nordmann, TaxiWars en Ottla.

schntzl is pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde. De twee muzikanten leerden elkaar kennen als tieners en zijn sindsdien niet meer gestopt met samen spelen. Eerst als onderdeel van verschillende groepjes, sinds 2014 als duo. De heren studeerden jazz aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar vinden even goed inspiratie voor hun eigen project bij singer-songwriters, in klassieke én elektronische muziek. Hun muziek ontstaat uit een wisselwerking tussen volledig gearrangeerde composities en vrije improvisaties, tussen akoestische en elektronisch elementen. In de vragen naar hoe ze deze muziekvormen kunnen combineren, vinden ze unieke minimalistische antwoorden. Met genoeg ruimte voor stiltes, die je naar de essentie brengen. Het nieuwe album catwalk, met singels thin boy en tujiko, werd overladen met vier sterrenrecensies. "De meeste songs beginnen vertwijfeld, tot alles plots in de plooi valt en een wondermooie groove of melodie weerklinkt. Elke compositie zit clever in elkaar, maar klinkt toch bijzonder spontaan", vindt Humo.

Een betoverende, sfeervolle muzikale trip voor fans van Fennesz, Daniel Lanois, Nicolas Jaar en Four Tet.

Onder de naam Oaktree maakte Adriaan de Roover al indruk met diepgaande en sfeervolle elektronische muziek, nu gaat de Antwerpse muzikant gewoon onder eigen naam verder. In verschillende live set ups speelde hij o.a. al op Pukkelpop, Gent Jazz en in AB en Paradiso.  Zijn eerste langspeler Leaves kwam uit in 2019 en maakte indruk. Ruwe soundscapes gaan wonderwel over in golvende breakbeats. Tegendraadse ritmes verdwijnen in horizontal noise. Een muzikale tocht naar de duisternis, maar subtiel begeleid door de muzikant. "Asolutely gorgeous piece of music", hoorden we op BBC 6.  "Leaves klinkt overweldigend, intens, groots, gedetailleerd en vooral heel erg goed. Adriaan de Roover gaat net dat tikkeltje verder en dieper dan hij deed met Oaktree, en dat loont in een immens goede plaat", lazen we dan weer bij Dansende Beren. Adriaan de Roover live meemaken, met Willem Schonenberg achter de drums, is een extra reden om naar De Roma te komen!

 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker